Rukomet

Podravka pala bez prave borbe

Ivana Strahija • subota, 17.02.2007.

Viborg je na domaćem tlu dokazao da je bolji sastav od naše Podravke. Kokice ne samo da su griješile u dodavanjima, nego su u ključnom trenutku 'profućkale' igračicu više i propustile dostići Dankinje, pa na kraju balade mogu samo tugovati i kalkulirati.

U utakmici istine naše su predstavnice u Ligi prvakinja podbacile, izgubivši čak –7 od danskog Viborga. Premda je Jelčić na vratima ubilježila čak 16 obrana, ovog je puta napad bio slaba točka igre naših predstavnica.

Susret započinje prilično izjednačeno, sve do 11. minute igračice Podravke uspješno pariraju domaćima. Nakon toga Viborg prvi puta dolazi do +2, Pasičnik je iz sedmerca u 18. minuti mogla smanjiti razliku no vratarka Due brani svoju mrežu.

Do +4 Viborg dolazi u 28. minuti, već tad Dankinje najavljuju pobjedu snažnim napadima i beskompromisnom igrom. U nastavku susreta Kokice ipak izjednačuju, Pasičnik pogađa za 14:14, a gledatelji pred malim ekranima usuđuju se ponadati. Slijedi propušteni napad Podravke, i pogoci nezaustavljive Zhai, pa su domaće opet na +2.

U svega par minuta Dankinje postižu četiri pogotka prednosti, pogađaju Skov, Jurack i dva puta Mikkelsen, a rezultat glasi 22:18. Od 50. minute naše kao da staju s igrom, od +4 Viborg dolazi do +7, uz igračicu manje skoro četiri minute.

Ovaj poraz za Podravku znači mnogo. Sa četiri osvojena boda i svega jednim preostalim kolom naše će predstavnice najvjerojatnije zaigrati tek Kup pobjednica Kupova. Doduše, ukoliko u posljednjem kolu drugoplasirani Viborg izgubi od prvoplasiranog Larvika, a Podravka pobijedi posljednjeplasirani Leipzig sa velikom razlikom još se mogu ugurati na drugu poziciji i proći u sljedeće kolo Lige prvakinja.

Liga prvakinja, peto kolo razigravanja po grupama:
Viborg – Podravka 32:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!