Rukomet

Šarić i Golubić slavile

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • subota, 17.02.2007.

U petom su kolu Lige prvakinja naše igračice, Tihana Šarić s Ribarrojom i Dijana Golubić s Krimom, slavile pobjede i tako osvjetlale obraz ženskog rukometa u Hrvatskoj nakon Podravkinog poraza. Sutra će se kolo odigrati do kraja, a u posljednjoj rundi, koja se igra sljedeći vikend, konačno ćemo saznati tko napreduje u četvrtfinale ovog prestižnog natjecanja.

U grupi A Cementos La Union Ribarroja porazila je Dinamo Volgograd 28:26 (14:18). Naša Tihana Šarić bila je najbolja igračica svoje ekipe sa sedam postignutih golova. Kod Ruskinja Kochetova je također skupila sedam pogodaka. Krim je u Ljubljani savladao Aalborg 30:26 (13:12). Kod Slovenki Oder je bila najraspoloženija s 11 golova, dok se i naša Dijana Golubić četiri puta upisala u listu strijelaca. Kod Dankinja Mehlamann i Mortensen su zabile svaka po sedam golova. Krim i Aalborg su kolo prije kraja osigurali prolaz u četvrtfinale.

Budućnost nije uspjela doći do svoje prve pobjede ni u petom kolu. Ovaj je puta bio bolji Győri sa 28:20 (13:9). Hornyak i Bradeanu predvodile su domaće rukometašice svaka sa po pet golova, dok je kod Crnogorki najraspoloženija bila Radičević s 12 golova. Osim Lade Togliatti koja je osigurala četvrtfinale, jedino je sigurno da će Budućnost natjecanje u B grupi završiti na posljednjem mjestu, dok će se Byasen i Győri još boriti za drugo mjesto u skupini.

U skupini C Larvik je sasvim očekivano pobijedio Leipzig, svladavši gošće sa 30:27. Norvežanke su svoj prolazak u sljedeći krug natjecanja već osigurale, pa su protiv Njemica igrale nešto opuštenije no obično, tako da razlika od svega tri pogotka prednosti ne pokazuje pravu snagu te ekipe.

Grupa D donijela je sraz Kometala i Budapest, slavile su domaće igračice rezultatom 31:28. Skopljanke su tako izvojevale važnu pobjedu, no razlika od +3 nije bila dovoljna za pomak sa posljednjeg mjesta ljestvice. Plasman na treću poziciju još je uvijek moguć za taj makedonski klub, no mnogo se stvari za to treba poklopiti. Ipak, velik je podstrek za mladu makedonsku ekipu ova pobjeda, mogle bi u posljednjem kolu i iznenaditi.

Liga prvakinja, peto kolo razigravanja po grupama:
Grupa A
Krim Mercator Ljubljana - Aalborg DH 30:26 (13:12)
Cem. la Union-Ribarroja - H/K Dinamo Volgograd 28:26 (14:18)
Grupa B
Györi Audi ETO KC - Buducnost T-Mobile 28:20 (13:9)
Grupa C
Larvik HK - Leipzig 30:27 (17:12)
Grupa D
Kometal Gjorce Petrov - FTC Budapest 31:28 (11:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!