Rukomet

Podravka u Leipzig popraviti dojam

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • subota, 24.02.2007.

Našim je predstavnicama u Ligi prvakinja ostalo tek da poprave dojam nakon prošlotjednog poraza na domaćem terenu. U nedjelju Kokice gostuju kod njemačkog Leipziga, koji najavljuje prvu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvakinja. U ostalim grupama putnici za četvrtfinale se već znaju, posljednje su utakmice pitanje prestiža, borba će se voditi tek za pokoje treće mjesto i prolazak u Kup Kupova.

U posljednjem, šestom kolu, natjecanja po grupama Lige prvakinja u grupi A donijet će ogled naših ponajboljih rukometašica Dijane Golubić i Tihane Šarić. Naime, u subotu će Krim Mercator u Ljubljani ugostiti španjolske prvakinje, ekipu Cementos La Union Ribarroje. Slovenke su već osigurale prolaz u četvrtfinale i prvo mjesto u skupini, dok su Španjolke već praktično osigurale treće mjesto i prolaz u Kup pobjednica kupova. Tako da će ova utakmica biti pitanje prestiža. Golubić se uspješno vratila nakon duge pauze zbog ozljede dok Šarić od početka sezone drži visoku formu na poziciji prvog pivota španjolskih prvakinja, pa je za pretpostaviti da će u ovom ogledu dvije Hrvatice igrati značajne uloge. Iako je Robert Beguš najavio da će odmarati neke igračice, sigurno je da tko god istrči od Slovenki da će dati sve od sebe. Na drugoj strani Španjolke kao trenutno vodeća ekipa španjolskog prvenstva i to nakon još jednog uvjerljivog trijumfa protiv solidne ekipe Alicantea 39:19 i više nego raspolažene za još jedan ogled s viceprvakinjama Europe. Aalborg odlazi na dugi put u hladni Volgograd. Danski trener je također najavio da neće zaigrati s najjačim sastavom, pošto je Aalborg već od ranije sigurni putnik u četvrtfinale Lige prvakinja.

Gyori i Lada Togliatti odigrat će također revijalnu utakmicu jer su obje ekipe već u četvrtfinalu. Koliko će treneri htjeti pobjedu a koliko odmor za svoje ključne igračica ostaje da se vidi. Budućnost T-Mobile naše Sanele Knezović u Norveškoj će protiv Byasena dobiti posljednju priliku da u Ligi prvakinja dođu du prvih bodova.

Igračice Podravke na parket će tek u nedjelju, posljednji susret grupne faze odradit će s njemačkim Leipzigom. Njemicama je to posljednja prigoda da upišu pobjedu na svoj konto Lige prvakinja, pošto se zasigurno opraštaju od natjecanja. Viborg će se na domaćem terenu pokušati osvetiti Larviku za ponižavajućih 31:19 iz prve utakmice. Ipak, s obzirom na mnogobrojne ozljede koje su zadesile danski tim, Norvežanke imaju veće šanse za pobjedu

U Makedoniji će Kometal svojim navijačima na podršci zahvaliti besplatnim ulaznicama za njihov susret s jakim austrijskim Hypom. Utakmica za domaće ima veliku važnost, pošto pobjedom još uvijek mogu izboriti nastavak u Kupu kupova. Najveća će uzdanica ekipe biti kapetanica Valentina Radulović, koja je igrala u oba najbolja kluba grupe D, Slagelseu i Hypu. U jednakoj je situaciji i Budapest, koji putuje u Dansku na susret s Slagelseom. Mađarice također nasušno trebaju pobjedu kako bi se plasirale na treće mjesto ljestvice i zaigrale Kup kupova.

Liga prvakinja, šesto kolo grupne faze:
Grupa A
RK Krim Mercator Ljubljana - Cem. la Union-Ribarroja 24.02.2007.
H/K Dinamo Volgograd - Aalborg DH 25.02.2007.
Grupa B
Györi Audi ETO KC - HC "Lada Togliatti" 25.02.2007.
Byasen HB Elite Trondheim - ZRK Buducnost T-Mobile 25.02.2007.
Grupa C
Viborg HK A/S - Larvik HK 24.02.2007.
HC Leipzig - Podravka Vegeta, Koprivnica 25.02.2007.
Grupa D
HC Kometal Gjorce Petrov - Hypo Niederösterreich 24.02.2007.
Slagelse DT - FTC Budapest 25.02.2007.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!