Rukomet

Makedonke se oprostile od Europe

Ivan Ambroš, Ivana Strahija • nedjelja, 25.02.2007.

Završeno je i posljednje kolo grupne faze Lige prvakinja, a putnici za četvrtfinale se znaju. To su: slovenski Krim, danski Aalborg, ruska Lada, mađarski Gyori, norveški Larvik, danski Viborg, danski Slagelse i austrijski Hypo. U Kup kupova prelaze španjolska Ribarroja, norveški Byasen, naša Podravka i mađarski Budapest.

U posljednjem kolu natjecanja po grupama Lige prvakinja u grupi A Krim Mercator je porazio Ribarroju 34:28. Najbolja igračica susreta bila je Tatjana Medved koja je zabila devet golova, koliko i Tanja Oder. U ovoj rezultatski nebitnoj utakmici za krajnji plasman naše Dijana Golubić i Tihana Šarić zabile su svaka po dva gola. Ruski je Dinamo Volgograd porazio danski Aalborg 34:32 (20:18). Dankinje nisu igrale u punom sastavu a najraspoloženija je bila Tanja Logvin sa sedam golova. Već otprije je poznato da u grupi A u četvrtinu finala Lige prvakinja prolaze Krim Mercator i Aalborg, dok Cementos La Union Ribarroja natjecanje nastavlja u četvrtini finala Kupa pobjednica kupova.

U grupi B Gyori je porazio Ladu Togliatti 39:28 (18:12). Bradeanu je za Mađarice zabila devet golova. Budućnost T-Mobile ni u Trondheimu nije uspjela doći do prvih bodova. Byasen je bio bolji 27:26 (10:18). Nakon izvrsnog prvog poluvremena mladi i neiskusni crnogorski sastav bez ključnih igračica u posljednjim je trenucima utakmice ostao bez pobjede. Najbolja igračica susreta bila je Ana Vojčić sa 22 obrane, dok je Goril Snorroeggen zabila 10 golova. Lada i Gyori prolaze dalje, dok Byasen nastavlja natjecanje u Kupu pobjednica kupova.

Šesto kolo grupe C je, osim poraza naših predstavnica, donijelo i pobjedu drugoplasiranog Viborga protiv Larvika. Vrlo izjednačen susret donio je Dankinjama toliku željenu satisfakciju dokazivanja nadmoći nad Norvežankama, nakon što su u prvom susretu poražene sa ponižavajućih 31:19. Ipak, Larvik i dalje ima najbolju pucačicu lige, Ullevoldster Riegelhuth, koja je za svoju ekipu mrežu zatresla ravnih 50 puta.

U grupi D Budapest je vrsnom igrom protiv Slagelsea preskočila Kometal na ljestvici i izborila nastavak natjecanja u Kupu Kupova. Svega +1 protiv Dankinja bilo je dovoljno za taj podvig, Mađarkama je u pobjedi pomogla činjenica da Slagelse na parket nie izveo svoj najjači sastav. Tako se makedonski Kometal na kraju balade oprašta od natjecanja, unatoč činjenici da su njihove igračice jedine uspjele pobiejditi veliki Hypo u grupnoj fazi natjecanja. Kometalu je presudila lošija gol-razlika od one Budapesta.

Liga prvakinja, šesto kolo natjecanja po grupama:
Grupa A
RK Krim Mercator Ljubljana - Cem. la Union-Ribarroja 34:28 (18:14)
H/K Dinamo Volgograd - Aalborg DH 34:32 (20:18)
Grupa B
Györi Audi ETO KC - HC "Lada Togliatti" 39:28 (18:12)
Byasen HB Elite Trondheim - ZRK Budućnost T-Mobile 27:26 (10:18)
Grupa C
Viborg HK A/S - Larvik HK 32:31 (17:14)
Grupa D
HC Kometal Gjorce Petrov - Hypo Niederösterreich 23:22 (9:11)
Slagelse DT - FTC Budapest 27:28 (13:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!