Rukomet

U gostima slavili Split i Crikvenica

Ivana Strahija • nedjelja, 04.03.2007.

Hrvatski rukometaši se manje-više vraćaju u rutinu prvenstvenog natjecanja. U Ligi 4 ostala je neodigrana utakmica između Croatia osiguranja i Perutnine, dok u Ligi 12 Dubrava zbog propusta s liječničkim pregledima nije smjela odigrati svoj susret s Porečom.

1. DUKAT HRL MUŠKI

Liga 4
Osijek Elektromodul – Moslavina 35:28 (20:16)
Croatia osiguranje – Perutnina Pipo IPC neodigrano
Liga 12
Zamet – Gorica 23:17 (9:7)
Metković – Varteks di Caprio 28:26 (14:14)
Nexe – Koteks Split 29:34 (11:18)
Agram Medveščak – Karlovac 27:21 (19:9)
Đakovo – Crikvenica 26:29 (11:13)
Dubrava – Poreč neodigrano

Parovi 3. kola:
Liga 4: Moslavina – Croatia osiguranje, Osijek Elektromodul – Perutnina Pipo IPC
Liga 12: Poreč – Zamet, Gorica – Metković, Varteks di Caprio – Nexe, Koteks Split – Agram Medveščak, Karlovac – Đakovo, Crikvenica - Dubrava

Igrači Crikvenice ozbiljno su se primili posla ostanka u najvišem rangu hrvatskog rukometnog natjecanja. Pobijedivši Đakovo 29:26 Crikvenica je zasjela na desetu poziciju ljestvice Lige 12. Premda ta pozicija ne garantira ostanak u ligi, tek kvalifikacije s drugoligašima, Crikvenica je u Đakovu prezentirala solidnu igru, a najbolji su pojedinci susreta bili vratar Dokmanović sa preko 20 obrana i igrač Pejić sa sedam pogodaka.

U gostima je slavio i Koteks, koji je u Našicama domaći Nexe ostavio bez bodova rezultatom 34:29. Pobjedu su Splićani najavili već u prvom dijelu, kojeg završavaju sa +7. Još pet pogodaka u mreži Našica i čak 12 golova zaostatka na početku drugog dijela bilo je zvono za uzbunu domaćima, koji do kraja susreta daju sve od sebe kako bi smanjili štetu.

Zamet je na domaćem terenu imao +6 protiv Gorice, Riječani se polako ali sigurno odmiču sa dna prvoligaške ljestvice. Najbolji je strijelac domaćina sa sedam pogodaka bio Savković, a dobrim se pokazao i mladi vratar Pešić.

Varteks je u Metkoviću namučio domaćine. Varaždinci Gotal, Knez i Žganec čine sve kako bi što prije napunili domaću mrežu, no nakon izjednačenog prvog dijela u drugom nešto više sportske sreće imaju Metkovćani. Veliku je prednost za domaće značio vrsni vratar Granić, koji je u neizvjesnoj završnici lavovski branio svoju mrežu.

Agram Medveščak preuzeo je prvo mjesto ljestvice, a bodove su sa +6 ostvarili na domaćem parketu protiv Karlovca. Vodeći od prve minute glavnu riječ u dvorani Doma sportova, Agrameri su do kraja prvog dijela imali čak +10, dok se u drugom dijelu malo opuštaju, pa susret završava 27:21.

Poreč u ovom kolu nije uspio doći do bodova, u stvari, nisu čak mogli ni odigrati utakmicu. Naime, njihovi domaćini Dubravčani napravili su propust i zaboravili obnoviti liječničke preglede svojih igrača pa se utakmica nikako nije mogla održati. O kazni za Dubravčane odlučit će nadležne institucije Rukometnog saveza.

U Ligi 4 Osijek Elektromodul porazio je Moslavinu 35:28 i ubilježio drugu pobjedu u dva kola te lige. Doći do bodova Osječanima nije bio preveliki problem, a ta je momčad još jednom pokazala da puca na titulu viceprvaka Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!