Rukomet

Dubravi bodovi u gostima kod Crikvenice

Ivana Strahija • nedjelja, 11.03.2007.

Hrvatski rukometaši odigrali su treće kolo. Pipo je konačno promijenio svoje bodovno stanje, dok je u Ligi 12 iznenadila Dubrava, koja je u važnoj utakmici začelja porazila Crikvenicu i preskočila je na prvenstvenoj ljestvici.

DUKAT PRVA RUKOMETNA LIGA MUŠKI 3. kolo

Liga 4
Osijek Elektromodul – Perutnina Pipo IPC 23:23

Liga 12
Gorica – Metković 25:23
Koteks Split – Agram Medveščak 28:26
Varteks di Caprio – Nexe 34:27
Karlovac - Đakovo 24:20
Crikvenica – Dubrava 32:34
Poreč – Zamet 28:21

Parovi 4. kola:
Liga 4: Perutnina Pipo IPC – Croatia Osiguranje, Moslavina – Osijek Elektomodul
Liga 12: Metković – Poreč, Nexe – Gorica, Agram Medveščak – Varteks di Caprio, Đakovo – Koteks Split, Dubrava – Karlovac, Zamet – Crikvenica

Čakovčani su uspjeli (barem) osujetiti izvrsni početak Osijeka u Ligi 4. Nakon što su domaćini došli do +8 polovicom drugog dijela susreta, Pipo se vraća u igru i u potpunosti preokreće rezultat. Čakovčani bi na kraju još i pobijedili, imaju 23:21, no Osječani čuvaju obraz i izjednačuju u samom finišu susreta.

U Ligi 12 najveći je uspjeh napravila Dubrava, koja je Crikvenicu pomalo neočekivano porazila na njenom vlastitom terenu. Gosti u početku vode, a kad se domaći sastav razbudio do kraja, preokreću i rezultat u svoju korist. Nepažnjom i pogreškama Crikveničani gube i prednost od +5 i utakmicu.

Gorica je na domaćem terenu bila bolja od Metkovića i ubilježila svoju drugu pobjedu u Ligi 12. Dva pogotka više bila su dovoljna za bodove, i premda nijednoj momčadi baš ne gori pod nogama, Goričani su pobjedu proslavili kako se doliči. Agram Medveščak nije uspio iznenaditi Splićane. Koteks do sada u Ligi 12 ima savršen skor od tri pobjede u tri kola, dok su Zagrepčani poraženi po prvi puta.

Varaždinci su na domaćem terenu (očekivano) pobijedili Našičane. Momčad Nexea u Varaždin je došla bez pretenzija, igrala je bez prevelikog opterećenja, a bodove će tražiti u sljedećem kolu protiv Gorice na domaćem terenu.

Sa četiri pogotka više Karlovčani su bili bolji od Đakova. Sudeći po ljestvici, rezultat je na kraju susreta mogao biti i viši, no domaćini nisu bili previše borbeni. To ih je umalo stajalo bodova u posljednjim minutama, no rezultatsko približavanje Đakovčana na vrijeme je spriječeno.

Zamet je poražen u Poreču, premda su gostujući rukometaši najboljeplasirani sastav Lige 12 većim dijelom prvog poluvremena držali u neizvjesnosti. Na početku Zamećani čak i vode, a Porečani 4:0 stižu i prestižu do 15. minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!