Rukomet

Gyori pobijedio Larvik

Ivana Strahija • subota, 17.03.2007.

U prvim susretima četvrtine finala prestižne Lige prvakinja Mađarice su ubrale puni plijen, dok su Ruskinje izvukle velik bod na gostujućem terenu. Tako je Gyori bio odličan protiv norveškog diva Larvika, dok je Lada Togliatti u Danskoj s Viborgom remizirala.

Započelo je četvrtfinale Lige prvakinja, od četiri su susreta ovog kola odigrana dva, dok su još dva zakazana za sutra.

Mađarski Gyori u utakmicu s Larvikom ušao je sasvim spreman. Bez ozlijeđenih ili kažnjenih igračica mađarska je ekipa uz naporne treninge iskoristila i mađarsko prvenstvo kako bi tijekom stanke Lige prvakinja izoštrila tehniku i taktiku protiv Norvežanki. Opsežna se priprema pokazala punim pogotkom, pošto su Mađarice već po isteku prvih 30 minuta vodile, a +3 iz prvog dijela pretvoren je u dvostruko veću prednost na kraju susreta.

Na domaćem je terenu Viborg protiv Ruskinja uspio zadržati tek bod, a njihova se nešto slabija igra može pripisati ozljedama, koje su tijekom cijelog natjecanja pratile danski tim, na što se u posljednje vrijeme nadovezala i gripa. Posebno je teško za Viborg bilo izbivanje Grit Jurack s treninga. U prvom je dijelu domaće čak gube –4, do kraja zapinju i poravnavaju rezultat, sačuvavši barem bod na kod kuće.

Liga prvakinja, četvrtfinale:
Györi Audi ETO KC - Larvik HK 28:22 (15:12)
Viborg HK A/S - HC "Lada Togliatti" 32:32 (17:21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!