Košarka

Produžeci odlučili pobjednika

Ivana Spahija • subota, 03.03.2007.

U prvom susretu 21. kola talijanske košarkaške lige vodeća momčad prvenstva, Montepaschi, je gostovala u Napulju kod trećeplasiranog Elda. Iako su košarkaši iz Siene imali premoć tijekom cijelog susreta, pobjednik je odlučen tek nakon produžetaka...

Trećeplasirani Eldo Napoli kod kuće je dočekao vodeću momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene. Susret su bolje otvorili gosti iz Siene koji su na kraju prve četvrtine imali +4 (19:23), a do odmora su još malo pojačali ritam igre i drugu četvrtinu priveli kraju rezultatom 34:42.

I otvaranje nastavka susreta je pripao košarkašima iz Siene koji su se držali na nekih sedam - osam poena prednosti ispred Elda, pa je treća četvrtina privedena kraju rezultatom 53:64. Situacija se zakomplicirala u posljednjoj četvrtini kada je momčad iz Napulja solidnom igrom uspjela doći do izjednačenja, bilo je 78:78 nakon odigranih 40 minuta. Rasplet se dogodio u produžetku, košarkaši Montepaschija imali su više sreće i na kraju su uzeli konačnu pobjedu rezultatom 88:90.

Shaun Stonerook iz Montepaschija je prvo ime susreta sa 20 postignutih poena kojima je pridodao šest skokova i dvije asistencije. Iz momčadi Elda najbolji je bio Michel Morandis sa 17 ubačenih poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Ostali susreti ovog kola su na rasporedu sutra.

Lega A Basket, 21. kolo: Eldo Napoli - Montepaschi Siena 88:90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!