Nogomet

Balaban dvostruki strijelac, Pletikosa debitirao

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 18.03.2007.

Forma hrvatskih reprezentativaca prije subotnjeg sraza u Maksimiru s Makedoncima na visokom je nivou, a u prilog tome ide i Balabanova dva gola u prvenstvu protiv Bruxellesa te debi Pletikose među vratnicama Spartaka...

Zanimljivu utakmicu odigrao je Boško Balaban za svoj Club Brugge. U pobjedi 4:1 nad Bruxellesom, Boško je zabio dva gola i upisao asistenciju, ali je i promašio dva jedanaesterca. U 15. minuti susreta sam je izborio jednaesterac te je isti i promašio, pogodivši vratnicu. Ono što mu nije uspjelo sa 11, pogodio je sa 25 metara. U 41. minuti izveo je slobodni udarac i preko živog zida pogodio za 1:0.

U 55. minuti utakmice Brugge ponovno ima priliku sa 11 metara. Opet Balaban uzima loptu i opet promašuje. Mlaki udarac zaustavlja gostujući vratar. Do kraja utakmice iskupio se prvo asistencijom za drugi gol Daerdena, a onda je i sam zabio četvrti, njegov drugi, gol Bruggea. Solidnu utakmicu odigrao je i povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Leko, koji se iskazao asistencijom za prvi gol dvostrukog strijelca Daerdena.

Splitska "hobotnica" Stipe Pletikosa debitirao je na terenu za svoj novi klub Spartak iz Moskve. Domaćini nisu uspjeli pobijediti na svom terenu Amkaru iz Perma, ali Plete mora biti zadovoljan da je nakon dugo vremena odigrao svih 90 minuta te da nije primio gol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!