Tenis

Kraj ere Robina

Tea Lokas • srijeda, 21.03.2007.

Današnjim je glasovanjem ATP odbor odbacio eksperimentalni Round Robin sustav kojemu je ovo bila prva i posljednja godina "života". Round Robin je testiran na pet turnira, a odbačen zbog nedoumica koje je proziveo i "rupa" koje su se nenadano stvorile...

Svi turniri koji su bili "pod" Round Robinom i koji su u budućnosti trebali biti, prema odluci ATP odbora, vratit će se na stari sustav na ispadanje. Najveći razlog za vraćanje ne staro vjerojatno je zbunjenost i neorganiziranost na ATP turniru u Las Vegasu krajem veljače gdje je James Blake u jednom trenutku pušten u daljne natjecanje, da bi ga se "odbacilo" zbog pobjede u meču u kojem mu je suparnik predao zbog ozljede.

Odvagane su sve pozitivne i negativne strane takvog sustava, odgovor da li nastaviti ili ne tražio se kod istaživačkih agencija, volontera na turnirima kao i kod posjetitelja takvih turnira kojima se svidjelo gledati svog favorita više puta nego kod standardnog, knock-out sustava. Na kraju je više bilo onih negativnih strana.

"Bio je to dobar eksperiment i naučili smo puno iz njega. Neki će pokusni sustavi zaživjeti dok drugi neće, ali mi ćemo dati sve od sebe da pronađemo nove i bolje načine za unaprijeđenje muškog profesionalnog tenisa." - izjavio je predsjednik ATP odbora Etienne de Villiers.

Ovakav dogovor čelnih ljudi ATP-a svidjet će se i brojnim visoko rangiranim tenisačima koji su otvoreno i javno izražavali nezadovoljstvo robinovskim sustavom, predvođenim prvim tenisačem svijeta Rogerom Federerom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!