Rukomet

Loša forma Ademar Leona

Ivan Ambroš • četvrtak, 22.03.2007.

U unaprijed odigranim susretima 21. kola Asobal lige Barcelona je u derbiju slavila protiv Valladolida, a do novih bodova je došao i Portland protiv Aragona. Za nas je zanimljivo da četvrtoplasirani Ademar Leon nije pokazao dobru igru na gostovanju kod trinaestoplasirane ekipe španjolskog prvenstva. Zagrebov protivnik u Kupu pobjednika kupova je protiv slabašnog ekipe Almerie uspio tek u drugom dijelu drugog poluvremena po prvi puta povesti i doći do pobjede...

Barcelona je u derbiju kola uspjela savladati Valladolid 31:26 (15:12). Iako gostujuća ekipa nije bila nimalo bezazlen protivnik, Katalonci su već na samom početku susreta poveli i uspostavili dominaciju na terenu. Sve do kraja utakmice u potpunosti su kontrolirali semafor, koji je u jednom trenutku pokazivao prednost domaćina od čak osam golova. Najviše pogodaka na utakmici postigao je Alen Muratović, ukupno devet, a igrač susreta je bio naš Venio Losert sa četrnaest obrana i statistikom od 37% obranjenih udaraca. Igor Vori je također pružio dobru igru, iz pet je pokušaja četiri puta zatresao mrežu Valladolida.

Portland San Antonio je kod kuće došao do pobjede protiv Aragona 32:29 (17:13). Domaći su poveli već na startu sa 4:1, međutim gosti se ne daju i izjednačavaju na 7:7. Na odmor se ipak odlazi s prednosti Portlanda 17:13. U drugom dijelu do očekivanog lomljenja retultata nije došlo, pa su domaći na kraju slavili sa samo tri gola prednosti. Najbolji strijelac susreta bio je Carlos Ruesga koji se osam puta upisao u listu strijelaca. Naš Davor Dominiković je dobro odradio svoje obrambene zadatke, dok je Ivano Balić iz pet pokušaja zabio četiri gola.

Ademar Leon se dobro namučio na gostovanju kod Almerie i ipak na kraju slavio sa 36:41 (21:19). Ademar nije dobro ušao u taj susret, s obzirom da su prvi puta poveli tek u 40. minuti. Sve do tada domaći su rukometaši vodili s dva gola razlike. Međutim nakon te 40. minute raspala se igra Almerie i Ademaru je preostalo samo da privede utakmicu kraju. Mirko Alilović je zabilježio pet obrana odnosno 25% obranjenih udaraca, a od njegovih suigrača treba istaći srednjeg vanjskog Raula Entrerriosa, španjolskog reprezentativca koji je zabio osam golova i lijevo krilo Santiaga Urdialesa koji je iz šest pokušaja svih šest puta loptu pospremio u mrežu protivnika.

Asobal liga, 21. kolo:
Barcelona - Valladolid 31:26
Portland - Aragon 32:29
Almeria - Ademar 36:41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!