Nogomet

Scolariju dosta Portugala

Zoran Zdelar • petak, 13.04.2007.

Portugalski izbornik, Luiz Filipe Scolari, mogao bi uskoro podnijeti ostavku na svoju dužnost. Otkrio je to brazilskim novinarima, jer smatra kako se već predugo zadržao na toj poziciji...

Portugal bi prema svemu sudeći uskoro mogao tražiti novog nogometnog izbornika. Aktualni, Luiz Filipe Scolari, otkrio je brazilskim novinarima da se je već predugo zadržao u portugalskoj reprezentaciji te kako razmišlja o odlasku. Scolari vodi Portugalce od 2003. godine i to vrlo uspješno. Na Europskom prvenstvu igranom na domaćem terenu osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od Grka minimalnim rezultatom, dok je na proteklom Svjetskom prvenstvu ispao u polufinalu od Francuske također poražen minimalnim rezultatom. U doigravanju za treće mjesto porazili su ih domaćini, Nijemci.

"Nakon pet i pol godina došlo je vrijeme za promjenu. Vjerujem kako bi trener trebao ostati u klubu ili reprezentaciji tri ili četiri godine, nikako više od toga.", kazao je Scolari, a zatim se osvrnuo na neki budući angažman. Brazilski su ga novinari priupitali što misli o ponovnom preuzimanju reprezentacije Brazila, a on je otkrio kako bi to vrlo rado učinio, ali čini se kako bi istovremeno i radije ostao živjeti u Europi. "Vjerujem da je moguće da Brazilac vodi reprezentaciju iako u tom trenutku živi u Europi. Uostalom, čak 75% naših reprezentativaca živi i radi u Europi. Vrlo dobar primjer je Hiddink, koji vodi Rusiju, ali živi u Nizozemskoj. Smatram to vrlo zanimljivim.", izjavio je Scolari.

U Portugalskom nogometnom savezu nisu pokazali previše volje za komentiranje izbornikovih izjava s obzirom da Scolari svojim čelnicima nije još otkrio svoje planove. U Portugalu se mnogo priča i o tome treba li Jose Mourinho preuzeti reprezentaciju, a jedna provedena anketa pokazala je veliku podijeljenost. Gotovo polovica anketiranih ne želi Mourinha za izbornika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!