Nogomet

Ostali samo Čale i Carlos

Zoran Zdelar • utorak, 17.04.2007.

Dan prije prvenstvenog dvoboja s vinkovačkom Cibalijom u Maksimiru, Dinamov trener Branko Ivanković nije riješio sve dvojbe oko sastava koji će istrčati na teren. Nastup Vugrinca još nije potpuno siguran, a još uvijek nije trener odlučio hoće li priliku od prve minuta na lijevom boku dobiti Čale ili Carlos...

Dinamo ovog tjedna u dva prvenstvena kola igra protiv suparnika od kojih se po tri boda moraju osvojiti. Dinamovi nogometaši u dva slijedeća kola sastaju se s Cibalijom i Kamen Ingradom, dvije najslabije momčadi ove sezone u Prvoj HNL. Nisu modri nogometaši pod Ivankovićem vodstvom još oduševili svojom igrom te su osim u nekoliko prvih Ivankovićevih utakmica suparnike najčešće pobjeđivali tek s jednim pogotkom razlike. Sutra imaju vrlo dobru priliku za popravljanje gol razlike.

Nije u Maksimiru zdravstvena situacija među igračima idealna, ali nekih znatnijih problema koji bi trebali eventualno dovesti pobjedu Dinama pod znak sumnje ipak nema. Davor Vugrinec zbog lakšeg istegnuća hvatišta ligamenata još uvijek nije siguran za nastup, stoga nije ni najavljen u prvoj postavi. No, Ivanković je najavio da će koristiti njegove usluge u slučaju da mu to ipak bude bilo neophodno.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Jedina preostala dilema oko sutrašnjeg sastava za Cibaliju je koga postaviti na lijevi bok obrane. Hrvoje Čale odrađuje korektno svoj zadatak, no ipak je zamjetno kako je Dinamo najranjiviji upravo na toj poziciji, pa bi sutra mogao Carlos zaigrati na lijevoj strani.

"Manjih problema s ozljedama imaju Luka Modrić i Vedran Ćorluka, ali oni su jučer normalno trenirali i očekujem da će biti potpuno spremni za sutrašnji dvoboj. Ovog puta među kandidatima za nastup neće se naći mladi Tomislav Havojić koji je odsutan zbog reprezentativnih obveza u svojoj kategoriji. Naći će se umjesto njega na klupi junior Kovačević, kojeg ćemo sve više priključivati prvoj momčadi.", otkrio je Ivanković.

"Mi očekujemo pobjedu protiv Cibalije, no nećemo ih podcijeniti. Njihova igra je ipak bolja od trenutne pozicije na ljestvici. Nisam uzeo u obzir samo prošlotjednu utakmicu s Hajdukom kad su izborili 15 kornera. Momčad koja to uspije protiv drugoplasiranog kluba zaslužuje apsolutno poštovanje.", kazao je Dinamov trener o sutrašnjem protivniku.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Osvrnuo se Ivanković i malo na igrače na desnom boku - Mikića, Sammira i Jerteca. "Rekao bih da sam zadovoljan sa svom trojicom. Mikić je osobito velik doprinos dao na početku proljetnog dijela prvenstva svojim iskustvom, dinamikom i motorikom. Opravdao je naša očekivanja. Sammira i Jerteca uvodim u momčad. Nije bitno igraju li u prvom ili drugom poluvremenu. Učinkom Jerteca u Puli sam zadovoljan, iako nije briljirao, ali je ipak bio na razini ostalih igrača. Sammir nam je iznimno koristan kao džoker i sve više napreduje. Sve je bliže ispunjavanju zahtjeva koje sam postavio pred njega."

Pri kraju pressice Ivanković nije propustio i komentirati nazočnost Tomislava Šokote u Dinamovoj momčadi. "Šokota apsolutno opravdava razloge zbog kojih smo ga doveli. On je profesionalac i pozitivac koji će nam iznimno koristiti. Ipak ne možemo očekivati jednaku mirnoću od 19-godišnjeg Tadića, koji je također veliki dobitak za nas. Šteta što u Puli nije zabio, a imao je tri prilike. S vremenom će stići i ta potrebna mirnoća kod njega."

Momčad koja bi se trebala suprotstaviti Cibaliji: Lončarić, Carlos ili Čale, Drpić, Schildenfeld, Ćorluka, Vukojević, Pokrivač, Modrić, Sammir, Eduardo i Tadić. Odluka hoće li priliku od prve minute sutra dobiti Čale ili Carlos bit će donijeta danas nakon poslijepodnevnog treninga.

Inače, Dinamo u Maksimiru protiv Cibalije nikad nije izgubio. Izuzev remija 0:0 iz 1992. i 1993. godine, modri su u svakom susretu slavili. Ove sezone sastali su se u Zagrebu u studenom, a Dinamo je tad slavio rezultatom 4:0.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!