Tenis

Domaćice ne daju ni boda

Ivana Spahija • subota, 21.04.2007.

Odigrani su susreti prvog dana prvog kola Svjetske skupine I Fed Cupa. Ruskinje su na domaćem terenu s lakoćom povele sa 2-0 protiv Španjolki, a isto to je pošlo za rukom i Francuskinjama i Talijankama. Sve tri reprezentacije prve su bodove uzele na domaćim terenima...

RUSIJA- ŠPANJOLSKA 2-0

U prvom meču između Ruskinja i Španjolki susrele su se Nadia Petrova i Anabel Medina Garrigues, a slavila je Ruskinja rezultatom 6:3, 6:4. Garrigues je već u prvom gemu oduzela servis Petrovoj i sačuvala svoj servis za 2:0. Ruskinja se nije predala, nakon osvojenog vlastitog servisa, pri zaostatku od 2:1 oduzela je servis Španjolki i poravnala na 2:2. Igra je mirovala do vodstva Petrove od 4:3 kada je napravila break za 5:3 i s lakoćom uzela prvi set.

Drugi set je Španjolka ponovno otvorila odlično, nakon dvostrukog oduzimanja servisa Ruskinji povela je sa 3:0. Petrova je izgledala izgubljeno sve do vodstva Garrigues od 4:2, kada se i ona napokon probudila, dovela do 4:4, napravila break za 5:4 i teže od očekivanog uzela meč i prvi bod za Rusiju.

Drugi bod Rusiji donijela je Svetlana Kuznjecova pobjedom nad Lourdes Dominguez Lino, nakon nešto više od sat vremena igre Ruskinja je rezultatom 6:3, 6:2 dovela Rusiju na korak do polufinala. Kuznjecova je nakon nešto lošijeg otvaranja meča potpuno preuzela stvar u svoje ruke, a jedinu veću priliku za preokret je Španjolka imala u prvom setu pri rezultatu 3:3 kada je bila u mogućnosti oduzeti servis Ruskinji, ali to nije iskoristila.

Petrova (Rusija) - Medina Garrigues (Španjolska) 6:3, 6:4, Kuznjecova (Rusija) - Dominguez Lino (Španjolska) 6:3, 6:2

ITALIJA - KINA 2-0

Braniteljice naslova, Talijanke, kod kuće su dočekale Kineskinje koje su u Italiju stigle bez svoje dvije najbolje igračice, Li Na i Zheng Lie. Ipak, do bodova su domaće igračice stigle teže od očekivanog...

Tathiana Garbin, prvi reket Italije, imala je težak zadatak protiv druge kineske tenisačice, Tian - Tian Sun, s kojom je na terenu provela gotovo dva sata i 40 minuta igre. Jedan break u prvom setu bio je dovoljan Talijanki da uzme set rezultatom 6:4, međutim, u drugom setu odlično se vratila Kineskinja koja je Garbin prepustila tek dva gema i uzela set rezultatom 6:2.

Posljednji set je bio iscrpljujući za obje tenisačice, pri rezultatu 2:2 Sun je imala čak sedam break prilika na servisu Talijanke, nije iskoristila nijednu i to je vjerojatno bio prijelomni dio meča. Nešto boljom igrom Garbin se uspjela sabrati, oduzeti servis Kineskinji i sa konačnih 6:4, 2:6, 6:3 donijela je prvi bod Italiji.

Nakon nje na teren je izišla druga talijanska tenisačica, Flavia Pennetta, koja se dosta namučila u meču protiv Shuai Peng. Kineskinja je prohujala prvim setom ne prepustivši Pennetti niti gem, a u drugom je setu Peng pri vodstvu od 5:4 imala meč loptu koju nije iskoristila. Pennetta je uzela taj set rezultatom 7:5, a u trećem je ponovno dominirala Peng koja je povela sa 3:0 i tada je bila prisiljena zbog ozljede predati meč Talijanki.

Garbin (Italija) - Sun (Kina) 6:4, 2:6, 6:3, Pennetta (Italija) - Peng (Kina) 0:6, 7:5, 0:3, predaja Peng.

FRANCUSKA - JAPAN 2-0

Prvi bod Francuskoj donijela je Natalie Dechy nakon što je na terenu provela sat i 42 minute u meču protiv Ai Sugiyame. Prvi set je Dechy uzela teže od očekivanog iako ga je otvorila breakom i povela sa 2:0. Međutim, Sugiyama joj je odmah uzvratila, dovela je do 2:2, te je igra mirovala sve do vodstva Dechy od 6:5 kada je na svom servisu u ključnom gemu Japanka načinila dvostruku pogrešku, čime je Francuskinja uzela set. Drugi set je bio sasvim druga priča za Dechy koja je napravila dva breaka, što joj je bilo da sa konačnih 7:5, 6:1 uzme prvi bod za Francusku.

Tatiana Golovin, koja je u odsustvu prve francuske tenisačice Amelie Mauresmo trenutno preuzela ulogu prvog reketa, nakon sat i 13 minuta igre nadigrala je Japanku Akiko Morigami i donijela Francuskoj i drugi bod u danu. Prvi je set Golovin uzela nakon jednog iskorištenog breaka, u drugom je imala vodstvo od 3:1 koje je uspjela prokockati te je Morigami stigla do izjednačenja od 3:3. Ipak, Francuskinja nije ništa željela riskirati, još jednom je oduzela servis Japanki i slavila pobjedu rezultatom 6:2, 6:4.

Dechy (Francuska) - Sugiyama (Japan) 7:5, 6:1, Golovin (Francuska) - Morigami (Japan) 6:2, 6:4.

SAD - BELGIJA 2-0

Venus Williams nije imala težak zadatak protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, Amerikanka je uzela pobjedu rezulatom 7:5, 6:2. U prvom setu bolje je krenula Flipkens koja je pri vodstvu od 4:3 oduzela Williams servis i povela sa 5:3. Ipak, Williams se nije predavala, pojačala je ritam svoje igre, došla do izjednačenja i uzela set rezultatom 7:5. U drugom setu Belgijanka nije imala šanse, Williams joj je prepustila tek dva gema i rutinskom pobjedom uzela prvi bod za SAD.

Nakon njih, na teren su izišle Serena Williams i Caroline Maes. Amerikanka se nije puno namučila u tom meču, slavila je rezultatom 6:1, 6:4. Prvim setom dominirala je Williams koja je pri vodstvu od 5:0 prepustila Belgijanki gem, pa je s lakoćom uzela set rezultatom 6:1. Drugi set je donio nešto neizvjesnosti, Amerikanka je pri rezultatu 1:1 oduzela servis Maes, zadržala je sve svoje servise, a to joj je bio dovoljno za pobjedu i uzimanje i drugog boda za SAD.

V. Williams (SAD) - Flipkens (Belgija) 7:5, 6:2, S. Williams (SAD) - Maes (Belgija) 6:1, 6:4.

Svjetska skupina II, prvo kolo, rezultati:

AUSTRIJA - AUSTRALIJA 2-0

Paszek (Austrija) - Stosur (Australija) 6:1, 6:1, Bammer (Austrija) - Molik (Australija) 7:5, 6:4.

SLOVAČKA - ČEŠKA 0-2

Safarova (Češka) - Hantuchova (Slovačka) 7:6, 4:6, 6:3, Vaidisova (Češka) - Cibulkova (Slovačka) 3:6, 6:4, 7:5.

NJEMAČKA - HRVATSKA 1-1

Kostanić (Hrvatska) - Kloesel (Njemačka) 6:3, 6:1, Groenefeld (Njemačka) - Lisjak (Hrvatska) 3:6, 6:3, 7:5.

KANADA - IZRAEL 0-2

Peer (Izrael) - Dubois (Kanada) 6:4, 6:4, Obziler (Izrael) - Wozniak (Kanada) 6:4, 4:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!