Nogomet

Kamen Ingrad - Dinamo: Modrić spriječio iznenađenje

Dalibor Kraljik • subota, 21.04.2007.

Vodeća je momčad prvenstva, Dinamo, danas gostovao u Velikoj kod Kamen Ingrada, momčadi koja je na samome dnu prvenstvene ljestvice. Svaki bi rezultat osim pobjede zagrebačke momčadi bio velika senzacija, a da do eventualnog iznenađenje ne dođe pobrinuo se Dinamov reprezentativac Luka Modrić

Nogometaši su Kamen Ingrada u današnju utakmicu ušli bez prevelikih očekivanja, dok je s druge strane treneru Ivankoviću zasigurno bilo teško motivirati svoje nogometaše u utakmici protiv najlošije momčadi sezone. To je bilo evidentno od samog početka utakmice, posebice u prvih sat vremena igre. No, krenimo redom.

Prvu smo izgledniju priliku na utakmici vidjeli tek u 14. minuti utakmice kad je Mihael Mikić prošavši po desnom boku ubacio loptu u sredinu prema Josipu Tadiću koji upućuje udarac prema golu, ali na putu do gola lopta pogađa jednoga igrača iz Kamenove obrane. U 16. je minuti Luka Modrić pucao prema Koprićevom golu, ali ne dovoljno jako i dobro za eventualni pogodak.

Minutu poslije prilika na drugoj strani; Ivan Baćak je na desnoj strani od Dinamovog gola „prodao tunel“ Carlosu i ubacio u sredinu do Čordaša koji propušta loptu do Sivonjića, ali na putu do Sivonjića Dinamovi igrači u posljednji tren uspijevaju izbaciti loptu iz svojeg kaznenog prostora.

U 29. minuti ponovno Baćak, Hajdukov igrač na posudbi u Velikoj, prolazi po desnom boku, ubacuje loptu Čordašu koji u teškoj poziciji, okrenut leđima prema golu, preko glave upućuje za golmana Lončarića neugodan udarac koji ipak ne završava u golu, već na gredi gola.

Dinamo je ipak bio nešto dominantniji u prvih pola sata igre. Stvorio je nekoliko poluprilika, ali niti jednu pravu kojom bi došao do vodstva.

U 36. minuti Darko Čordaš solidno puca s nekih 20-tak metara, ali loptu koja je po zemlji išla u desni donji kut Dinamovog gola, Lončarić sigurno zaustavlja. Do kraja poluvremena niti Dinamo, niti Kamen nisu stvorili niti jednu pravu priliku. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0 uz blijedu i neprepoznatljivu Dinamovu igru, ali samim time i iznenađujuće dobru igru domaće momčadi.

Međutim, ulaskom u drugo poluvrijeme Dinamo počinje igrati osjetno bolje. U prvih su deset minuta nastavka krenuli prema Kamenovom golu nastojeći postići pogodak i spriječiti rezultatsko iznenađenje. Kamen se dobro branio sve do 59. minute kad je igrač utakmice, Luka Modrić, na dvadeset metara od Kamenovog gola primio proslijeđenu mu loptu i ne oklijevajući odmah opalio po golu. Lopta je odsjela u desnom gornjem kutu, a danas vrlo dobar Koprić koji je stajao na dva-tri metra ispred svojega gola nije mogao obraniti izvrstan Modrićev udarac. 0:1.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

U 62. minuti Mario Kralj s više od trideset metara izvrsno puca prema Dinamovom golu. Lopta je išla prema desnom gornjem kutu Lončarićevog gola, koji je pomalo nesigurno ipak uspio obraniti Kraljev udarac. U istoj minuti Ognjen Vukojević na drugoj strani upućuje siloviti udarac prema Kopriću koji loptu uspijeva tek odbiti, na nju natrčava Sammir koji ne pogađa prazan gol, već gredu, a lopta se od nje odbija izvan gola. Minutu poslije Modrić ne uspijeva postići svoj drugi gol, ali udarcem koji je pomalo iznenadio Koprića pogađa drugu Dinamovu prečku u današnjoj utakmici.

Dinamo je sve do 80. minute i dalje bolja momčad, ali bez niti jedne prave prilike. Tek je Dino Drpić u 80. minuti iz slobodnog udarca s trideset metara dobro gađao pod gredu Koprićevog gola koji ponovno dobro brani, a to je ujedno bila i posljednja šansa na današnjoj utakmici. Do kraja se utakmice tek „odrađivalo“ preostalo vrijeme, jer je Dinamo došao do bodova, a Kamen ipak nije rezultatski teško nastradao kako su to mnogi predviđali.

Branko Ivanković i njegova momčad osvojili su nova tri boda, a Kamenu je po svemu sudeći jedanaesto mjesto na ljestvici, koje osigurava dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi, ipak ostalo nedostižno. Bilo je ovo vjerojatno posljednje gostovanje hrvatskoga nogometnoga prvaka u Velikoj. No, za koliko dugo, vidjet ćemo. Ako ne prije, možda ždrijeb Hrvatskog nogometnog kupa ubrzo dovede „modro društvo“ ponovno u Veliku.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!