Nogomet

Kad Brazilci vode igru

Ivana Spahija • subota, 21.04.2007.

Odigrana su dva susreta 33. kola Serie A. Milan je kod kuće svladao Cagliari, a više od same igre pružili su Ronaldo sa svoja dva pogotka, te Oliveira i Cafu sa svojim nogometnim majstorijama. U drugom susretu, Sampdoria je kod kuće rutinski nadigrala Messinu...

Milan kod kuće nije imao težak zadatak protiv Cagliarija, momčadi iz donjeg dijela ljestvice, crveno - crni su upisali pobjedu rezultatom 3:1. Već od samog početka utakmice bilo je jasno tko ima igru u svojim nogama, posebno se istaknuo Ronaldo koji je već u osmoj minuti zaprijetio vratima gostiju, ali nije bio precizan. Milan je u vodstvo došao u 14. minuti nakon odlične akcije u kojoj je Seedorf po desnoj strani dodao za Cafua, branič Cagliarija Del Grosso je zakasnio na tu loptu, a Cafu je majstorski proslijedio do Ronalda koji nije propustio zatresti mrežu Chimentija.

U nastavku prvog poluvremena posebno se istaknuo Oliveira sa nekoliko odličnih prilika koje nije iskoristio. Prvo je u 21. minuti njegov udarac iz blizine obranio Chimenti, pet minuta kasnije je njegov odličan solo prodor zaustavila gostujuća obrana, a u 40. minuti je Brazilac ponovno zaprijetio vratima Cagliarija, njegov udarac je otišao ravno u ruke vratara Chimentija.

Otvaranje drugog poluvremena je također pripalo domaćim igračima uz neke pokušaje igrača Cagliarija da dođu do izjednačenja. Tako je u 48. minuti Capone nakon dodira sa Kaladzeom pao u šesnaestercu, ali nije bilo ni govora o kaznenom udarcu. Capone je vratima Kalaca zaprijetio u 58. minuti, nakon dodavanja Suaza, pogodio je vratnicu.

U 68. minuti Milan je svoje vodstvo povisio na 2:0, dosta prostora je osvojio Cafu, Chimenti je izišao izbiti loptu, ali je promašio, loptu je prihvatio Oliveira i dodao za Ronalda koji je prsima iz blizine postigao svoj drugi pogodak na utakmici. U 74. minuti Capone je ponovno pao u šesnaestercu, i to opet nakon dodira sa Kaladzeom, sudac je ovaj put pokazao na bijelu točku s koje je precizan bio Suazo za 2:1.

U 80. minuti dosuđen je slobodan udrac za Milan, Pirlo je bio izvođač, a udarac koji je uputio prema vratima Cagliarija je završio u lijevom gornjem kutu vratara Chimentija. 3:1 za Milan! To je bilo i konačno rješenje utakmice, još jednom je u 85. minuti Suazo pokušao promijeniti rezultat, ali je njegov udarac zaustavio Kalac. Milan je nakon ove pobjede na četvrtom mjestu na ljestvici, a Cagliari je trenutno na 13. mjestu.

Sampdoria je kod kuće dočekala Messinu koju je svladala rezultatom 3:1. Domaćini su od početka krenuli bolje, a u vodstvo su došli već u 13. minuti susreta. Ziegler je sa nekih dvadeset metara uputio neobranjiv udarac u mrežu Paolettija za vodstvo Sampdorije od 1:0. Isti igrač je u 21. minuti ponovno pronašao vrata Messine, odlično je obranio Paoletti.

Nastavak susreta bolje su otvorili gosti koji su krenuli agresivnije, a to im se isplatilo u 54. minuti susreta. Masiello je dodao za Rigana koji je iz blizine pogodio praznu mrežu domaćina za 1:1. Gosti su i dalje nastavili pritiskati obranu Sampdorije, u 74. minuti odličnu priliku za pogodak imao je Cordova čiji je siloviti udarac paradom skinuo Castellazzi.

U 83. minuti domaćini su ponovno došli u vodstvo zahvaljujući pogotku Franceschinija koji je ostao sam ispred gostujućeg vratara. Messina je ponovno krenula po izjednačenje, njihova se obrana razrijedila, što je u 88. minuti iskoristio Del Vecchio pogotkom za konačnih 3:1 i pobjedu Sampdorije koja je stavlja na osmo mjesto na ljestvici. Messina ostaje na 19. mjestu, u zoni ispadanja.

Serie A, 33. kolo: Sampdoria - Messina 3:1, Milan - Cagliari 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!