Nogomet

Atletico nemoćan, Realu važni bodovi

Zoran Zdelar • subota, 21.04.2007.

Madridski Atletico nakon odličnog početnog dijela sezone sve više tone kako se bliži završetak. Danas su poraženi rezultatom 2:0 na gostovanju kod Real Sociedada.. Madridski Real uspio je u drbiju kolasvladati Valenciju i tako održati utrku za prvakom i dalje otvorenom...

Atletico Madrid do polovice španjolskog prvenstva vrlo je dobro kotirao kao kandidat za prvaka Primere, no kako se bliži završetak sezone sve više padaju. Danas su glatko poraženi na gostovanju kod Real Sociedada koji lovi bodove spasa kako bi izbjegao ispadanja u nižu ligu. Domaćini su stigli do vodstva već nakon sedam minuta igre pogotkom srpskog nogometaša, Darka Kovačevića.

Slijedećih gotovo sat vremena se nije dogodilo ništa posebno vrijedno spomena, a kako se susret bližio kraju, Atletico je bio sve udaljeniji od eventualnog izjednačavanja. U 69. minuti Luccin im je dobio crveni karton, a zatim u 81. Madriđani ostaju tek s devetoricom na terenu nakon što je isključen i Eller. Konačna potvrda pobjede domaćina stigla je u 85. minuti pogotkom Saviole.

Real Madrid i nakon derbija kola ostao je u utrci za prvaka Španjolske. Uspjeli su svladati Valenciju, a na Santiago Bernabeu poveli su prilično rano. Ruud van Nistelrooy u 18. minuti susreta volej udarcem svladao je protivničkog vratara i mreže su do kraja poluvremena mirovale. U 52. minuti Fernando Morientes uspio je poravnati rezultat.

Madriđani su bili svjesni koliko bi im pobjeda u ovom susretu značila i nastavili su loviti novi pogodak do kojeg su pred prepunim tribinama i stigli. David Beckham, koji se vratio nakon mjesec i pol pauze zbog ozljede, savršeno je asistirao Ramosu koji vraća Real u vodstvo i postavlja konačnih 2:1.

Primera division, 31. kolo: Real Sociedad - Atlético Madrid 2:0, Real Madrid - Valencia 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!