Nogomet

Šibenik - Rijeka: Šibenčani jednostavno predobri

Ivana Jurica • subota, 21.04.2007.

Zanimljiva utakmica u kojoj su i jedni i drugi zaigrali bez kalkulacija. Šibenik je bio bolja momčad, te je sa tri pogotka u mreži Riječane ispratio kući. Mogli su domaćini i uvjerljivije slaviti, ali i ovako imaju mnogo razloga za zadovoljstvo ...

Prvi su udarac okušali domaćini. Već u 3. minuti Kwedi je pokušao iznenaditi Žilića, no, on se nije dao prevariti. Bio je to nagovještaj domaćeg vodstva četiri minute kasnije. Mario Jurić je odlično ubacio s desnog boka, na drugoj vratnici našao se Gović koji domaćine dovodi u vodstvo na veliku radost mnogobrojnih navijača domaćih.

Prvi udarac na gol Čavline rezultirao je izjednačenjem. Kwedi je nepotrebno izgubio loptu, Rendulić povukao kontru, pred kaznenim prostorom je uposlio Linića koji puca, Čavlina njegov udarac odbija, ali natrčava Novaković i poravnava rezultat. Nakon toga dva je puta i Bugarin Ivanov pokušao savladati Čavlinu, ali bez uspjeha.

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Primljeni gol nije pokolebao Šibenčane. Dapače, krenuli su još jače. U 26. minuta raspoloženi Gović sjajnom je loptom pronašao Kalinića, ali Žilić istrčavanjem spašava riječka vrata. Bio je to nagovještaj ponovnog vodstva Šibenika. U 32. minuti Franja je iz slobodnog udarca savladao Žilića, na vrlo sličan način kao u prošloj međusobnoj utakmici na Šubićevcu.

Prilike Šibenika redale su se kao na tekućoj traci. U 35. minuti Franja odlično upošljava Kalinića, a Žilić još jednom iz dvoboja sa Kalinićem izlazi kao pobjednik. Šest minuta nakon toga Kalinić šalje loptu za Jurića koji se oslobađa svojih čuvara, izlazi sam pred Žilića ali onda puca pored vrata Rijeke. Na drugoj strani, osim pogotka Novakovića, dva pokušaja Ivanova i udarca Duje Bakovića u posljednjoj minuti prvog poluvremena sve je što smo vidjeli od gostujuće momčadi.

Prvu priliku u nastavku imali su Riječani. Manuel Pamić je pucao nakon solo prodora, ali Čavlina je to lako obranio. Rijeka je više imala loptu u svom posjedu, a Šibenik se uglavnom orijentirao na kontranapade. U jednom takvom u 54. minuti Kalinić je efektno škaricama želio završtii jednu akciju, ali nije uspio pogoditi loptu. U nastavku akcije pucao je Franja, ali je to Žilić obranio.

U 55. minuti jedno opasno ubacivanje Pamića nitko od njegovih suigrača nije pratio, pa je prilika propala. U drugom poluvremenu Rijeka je više loptu imala u svom posjedu, ali jalova je to bila inicijativa. U 63. minuti Šibenik je riješio utakmicu. Starčević je srušio Kalinića na otprilike dvadesetak metara, Gović je vrhunski izveo slobodan udarac, lopta se od stative odbila u mrežu za uvjerljivih 3:1 i konačni slom Rijeke.

Nakon tog primljenog pogotka Rijeka je krenula po pogodak nade za neizvjesniji nastavak susreta, ali u svom naumu nisu uspjeli. Najveću su priliku imali u 65. minuti, kada je Čavlina u dva navrata otklanjao opasnost ispred riječkih napadača. Do kraja susreta imali su još jednu priliku preko Junuzovića koji je ušao u drugom poluvremenu, ali niti od toga nije bilo ništa.

Šibenik se tako još jednom pokazao kao nesretan za trenera Rijeke Josipa Kužu. Poraz na Šubićevcu koštao ga je mjesta na trenerskoj klupi Dinama, a večeras je doživio treći uzastopni poraz na klupi Rijeke. S druge strane, Karabeg nastavlja Pudarovim koracima i večeras je stigao do svoje prve pobjede na domaćem terenu.

Kratak i jasan bio je nakon susreta zadovoljni domaći trener Anel Karabeg: "Mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo pobijedili. Imali smo više raspoloženijih pojedinaca i dobro smo stajali na terenu."

Puno rječitiji bio je trener Rijeke Josip Kuže: "Apsolutno zaslužena pobjeda za Šibenik. Iz razloga što su oni u ovom trenutku puno stabilinija ekipa. Stabilnija, uigranija, standardnija. Mi, u nedostatku puno igrača, jako puno mijenjamo ekipu. Tu se izgubila kompaktnost, i ne samo kompaktnost, izgubite i jedno samopouzdanje i u takvom jednom raspoloženju, naša ekipa u polju čak i ne igra loše. Međutim, na nabitnijim mjestima, ispred našeg gola, ispred protivničkog gola, nažalost, nismo uspješni. Pogotovo se to događa ispred našeg gola, nevjerojatna lakoća primanja golova."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!