Nogomet

Urugvajac predvodnik jedanaestorice veličanstvenih

Zoran Zdelar, Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 22.04.2007.

Hajduk je teškom mukom uspio preokrenuti rezultat na gostovanju u Čakovcu kod Međimurja, a jedan od najzaslužnijih za Hajdukovo novo slavlje je Pablo Munhoz. Urugvajac se ustalio u prvoj momčadi tijekom jesenskog dijela sezone, ali na proljeće je istisnut iz postave. Očito se radilo o lošem potezu, jer je tamnoputi vezni napadač dovoljno kvalitetan kako bi bio član prvih 11 splitskog prvoligaša...

Slika 1 od 2.

Vratar

Davor Burcsa (Cibalia) - Vinkovački vratar jučer je bio igrač utakmice protiv Varteksa, svoju momčad držao je u igri nakon što je s nekoliko sjajnih reakcija spašavao svoju mrežu i time im omogućio postizanje pobjedonosnog pogotka. Da kojim slučajem Burcsa nije bio tako raspoložen, teško da bi osigurali barem razigravanje za ostanak u ligi.

Obrana

Darko Deranja (Pula) - Lijeva strana Pule danas je bila neprobojna, a najviše to treba zahvaliti odličnom izdanju Darka Deranje. Osijek je nakon pobjede u Rijeci očekivao da bi mogao nastaviti pozitivan niz samo sat vremena vožnje zapadnije, ali odlični Puljani se nisu dali. Odličnu igru u obrani Deranja je zaokružio asistencijom za posljednji gol Pule na Verudi u dvoboju sa Osijekom.

Dino Drpić (Dinamo) - Osim prilike Čordaša juniora, Dinamovi obrambeni igrači nisu dopustili igračima Kamena prevelik prostor za napadati vrata mladog Lončarića. Drpić je, kao i većinu ove sezone, odigrao dobru utakmicu. I ono malo lopti što je išlo prema Dinamovom šesnaestercu, Drpić je samouvjereno odnosio. U paru sa Schildenfeldom, obrana Dinama nije imala razloga strahovati.

Ivan Radeljić (Slaven Belupo) - Iako je obrana Slavena primila dva pogotka, teško da bi se za njih mogao okriviti Ivan Radeljić koji je bio nositelj obrane u Koprivnici i sprječavao eventualno izjednačavanje rezultata pri vodstvu 3:2. Lovrek i Jurendić nisu se previše naigrali pored njega i to je možda bilo ključno za utakmicu.

Veza

Josip Jerneić (Pula) - Strijelac vodećeg gola Pule odigrao je odličnu utakmicu i cijelo vrijeme je bio napast za obranu Osijeka. Mrežu Skendera matirao je već u 17. minuti, a vodstvo je mogao povisiti samo nekoliko minuta kasnije, ali to mu ipak nije uspjelo poći za nogom. Dobro je surađivao s Dobrićem po lijevoj strani, ali čestim mijenjanjem strana stalno je bunio Osijekovu obranu.

Luka Modrić (Dinamo) - Kada nema Eduarda i Vugrinca, momčad Dinama prema nova tri boda može voditi samo reprezentativni Luka Modrić. Sve akcije Dinama u Velikoj išle su preko omalenog veznjaka, a dobru igru zaokružio je prekrasnim golom s 20 metara kada je pogodio same rašlje Kamenovog gola. Pravi trenutak nadahnuća Modrića i nastavak niza pobjeda Dinama.

Igor Musa (Hajduk) - Dobar kao najbolje vino. Musa što je stariji za Hajduk vrijedi sve više. Iako nije postigao pogodak, sudjelovao je u skoro svim napadačkim akcijama svoje momčadi, a pokrenuo je akciju za prvi gol Hajduka. Ono što Luka Modrić predstavlja Dinamu, to je Musa Hajduku. Pravi motor momčadi.

Pablo Munhoz (Hajduk) - Urugvajac u dresu Hajduka proveo je na terenu samo 45 minuta i točno toliko mu je bilo potrebno da postane najbolji igrač na utakmici. Njegovim ulaskom Hajduk je počeo igrati, a to dokazuje činjenica da je svoje igrače proigravao kao "od šale" te je bio konstantna napast za Međimurje. Impresivan nastup završio je golom u 85. minuti kada jedan na jedan lomi Vitasa i postavlja konačnih 4:2 za Hajduk.

Dražen Gović (Šibenik) - Iako se ne radi o klasičnom napadaču, Rijeci je uspio postići dva pogotka, a prvi već nakon samo sedam minuta igre. Šibenik je jučer igrao odlično, a Dražen Gović možda čak i više od toga. Nesumnjivo igrač utakmice koji je presudio još jedan dvoboj. Riječka obrana teško je pronalazila uspješno rješenje za njegovo zaustavljanje.

Napad

Bojan Vručina (Slaven Belupo) - Slaven Belupo jedna je od najuspješnijih momčadi ovog proljeća, a Bojan Vručina njihov najbolji igrač. Pokazao je iskusan napadač sve svoje vrline i protiv inače vrlo dobrog Zagreba, koji jučer ipak nije mnogo pokazao. S dva pogotka uvelike je pomogao ekipi na putu do pobjede, a zbog njega je sad sve više počelo stizati menadžera na stadion u Koprivnici.

Nikica Jelavić (napad) - U nedostatku Rukavine i Bušića, Nikica Jelavić odradio je ono za što je i zadužen - posao golgetera. Odlično je reagirao pred sam kraj poluvremena na loptu Gala, a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je u 70. minuti. Mogao je postići i hat-trick, ali i ovakva predstava dovoljna je za ocjenu - pet!

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!