Ostali sportovi

Maguireu velika prednost

Branko Barić • subota, 05.05.2007.

Polufinalni obračuni na Svjetskom prvenstvu u snookeru još su u tijeku. Mark Selby u potpunosti je anulirao prednost Shauna Murphyja, a Steven Maguire stekao je veliku prednost protiv Johna Higginsa...

Mark Selby se do kraja oslobodio pritiska i ponovno prikazuje sjajnu igru koja ga je i dovela do polufinala. Favorizirani Murphy u potpunosti je izgubio prednost od 5:1 koju je imao u jednom trenutku u prvom dijelu, pa je drugi dio završio 8:8. Selby, koji je 2006. postao svjetski prvak u «osmici», upisao je i svoj sedmi troznamenkasti break na prvenstvu, «počistivši» stol sa serijom od 128 u 12. frameu.

Sjajan snooker imali smo prilike gledati i u nastavku «bitke za Škotsku». Maguire i Higgins su i nakon drugog dijela ostali izjedačeni, rezultat je bio 8:8, no u trećem Maguire ubacuje u brzinu više i odvaja se na velikih 14:10. Dosad smo u ovom susretu vidjeli gotovo sve najbolje što ova igra može ponuditi, što i nije iznenađenje ako uzmemo u obzir u kakvoj su formi trenutno ova dva igrača. Treba napomenuti da je i Maguire ubilježio svoj sedmi troznamenkasti break (131) na turniru čime se izjednačio sa Selbyjem. Higginsov najblistaviji trenutak dana bio je krasan break od 134 u 23. frameu, ali to mu je slaba utjeha s obzirom na rezultat.

Da podsjetimo, polufinala se igraju do 17 pobjeda i oba će biti zgotovljena danas. U 10h za stol će Murphy i Selby, a Škotski obračun nastavlja se u 14h po srednjoeuropskom vremenu.

Svjetsko prvenstvo, polufinale (trenutni rezultati): Murphy – Selby 8:8, Maguire – Higgins 14:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!