Tenis

Čilić za Sportnet.hr: "Spreman sam za velike rezultate"

Tanja Vučić • subota, 14.04.2007.

Iako je tandem naših najboljih tenisača ovog tjedna bio na odmoru, Ivo Karlović i Marin Čilić odličnim su rezultatima upotpunili odličan tjedan. Nakon osvajanja prvoga naslova u karijeri, Marin Čilić dao je ekskluzivan intervju Sportnetu...

Marine, čestitke na osvojenom turniru. Kakav je osjećaj nakon ovoga trijumfa?

"Jako sam sretan osvajanjem prvoga turnira na Touru. Iako meč nije bio najbolji na turniru, presudila je borbenost koja mi je donijela pobjedu u ovome meču."

Vezane vijesti

Turnir u Casablanci otvorio si pobjedom protiv Čeha Robina Vika.

"U meču s Vikom sam se malo mučio, ali na kraju sam uspio izvući meč i poslije je krenulo sve bolje i bolje."

Odličnu formu na turniru potvrdio si u teškom meču protiv Mertinaka, te protiv Dlohya u četvrzavršnici turnira.

"Protiv Mertinaka sam odigrao jedan jako dobar meč jer nisam izgubio servis tijekom cijelog meča i igrao sam dosta dobro. Što se tiče Dlouhya i četvrtfinala, taj je meč bio dosta težak posebice zato što je kiša padala i što je jak vjetar puhao tako da su uvjeti za igru bili teški. U meču je bilo jako puno obrata rezultata, on je u prvom setu servirao za set, ali uspio sam to nadoknaditi i poslije podići igru na veći nivo."

Finale turnira izborio si pobjednom nad Portugalcem Fredericom Gilom. Kako ocjenjuješ taj meč?

"Polufinale s moje strane je bilo jako dobro, posebice jer sam igrao protiv igrača koji je jako nizak i koji je veoma dobar na zemlji, tako da sam veoma zadovoljan krajnjim rezultatom i svojom igrom. Mislim da sam držao meč pod kontrolom cijelo vrijeme i imao sam jako puno prilika da njega breaknem što znači da se dosta mučio na svom servisu, dok sam ja svoje dobivao bez većih teškoća."

Pobjedom u Casablanci povećao si svoj ranking. U jednom intervju, neposredno prije ovoga turnira najavio si do kraja godine plasman među 100 igrača svijeta.

"Ulazak u 100 sam najavio prije svega zato što mislim da sam spreman i da mogu postići dobre rezultate, a ovaj turnir jos više potrvđuje moju igru i osjećaj na terenu."

Uskoro počinje drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros. Koja su tvoja očekivanja?

"Što se tiče Roland Garrosa igrat ću kvalifikacije i nadam se da ću se uspjeti kvalificirati, a poslije ćemo vidjeti što će ždrijeb donijeti u glavnom turniru. Prvenstveno mi je cilj kvalificirati se u glavni turnir, a potom tražiti neku šansu poslije."

Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u rujnu očekuje težak susret s Velikom Britanijom u Londonu za ostanak u svjetskoj skupini. Može li Hrvatska do pobjede?

"Što se tiče Davis cupa mislim da imamo šanse, uvijek je imamo tko god igrao, ali nadam se da ce Ljubičić biti u timu i pomoći repki da ostane u Svjetskoj skupini. iako mislim da neće biti lako jer Britanci imaju dobru ekipu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!