Rukomet

Losert donio Barceloni kraljevsku krunu

Ivan Ambroš • nedjelja, 11.03.2007.

Nakon razočaravajućeg ispadanja iz Lige prvaka u četvrtfinalu i bez ikakvih preostalih šansi za osvajanje španjolskog prvenstva, svojim petnaestim osvojenim španjolskim kupom Barcelona je spasila sezonu. U finalnom susretu odigranom u Altei, Katalonci su predvođeni fenomenalnim Veniom Losertom zasluženo pobijedili Ademar Leon 33:27 (17:10)...

Nakon što su još u četvrtfinalu ispali Portland San Antonio, Ciudad Real i Valladolid, Barcelona je već uoči polufinala postala glavni favorit za osvajanje 32. po redu španjolskog Kupa. Zagrebov se protivnik u polufinalu Kupa pobjednika kupova, Ademar Leon mora zadovoljiti s drugim nastupom u svojoj povijesti u finalu Kupa Kralja, kojeg su osvojili ne tako davne 2002. godine.

Od prve minute za Barcelonu su zaigrali naši Venio Losert na vratima i Igor Vori u obrani i napadu. Utakmicu otvaraju izvrsne obrane na obje strane iz kojih sijevaju kontre i polukontre. Nakon početne prednosti Ademara Barcelona, ponajprije zahvaljujući obranama Loserta, uspostavlja ravnotežu polovicom prvog poluvremena i rezultat je izjednačen na 7:7. U 18. minuti na vrata Ademar Leona dolazi Mirko Alilović, no ni on ne uspijeva zaustaviti šuteve Katalonaca. S druge strane Losert nastavlja s izvrsnom predstavom, braneći i sedmerce. Njegova ekipa izgleda sve uvjerljivije i u napadu i u obrani, da bi golom Ikera Romera nakon impresivne serije 8:0 otišla na predah s rezultatom 17:10.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U nastavku Alilović ostaje na klupi, dok Losert vodi svoju ekipu do velike prednosti u 40. minuti - 23:13. Tada se Alilović vraća na vrata i uspijeva obraniti nekoliko udaraca, međutim loša vijest za Ademar dolazi u 46. minuti kada Mateo Garralda dobiva izravni crveni karton. Do kraja Ademar Leon nije uspio bitnije ugroziti prednost Barcelone, koja je rutinski privela utakmicu kraju za konačni rezultat 33:27.

Igrač odluke bio je naš Venio Losert koji je obranivši tri penala u ključnim trenucima susreta, bio stopostotno uspješan s crte od sedam metara, a ukupno je zabilježio 12 obrana. Također je izvrsnu formu pokazao i Igor Vori koji je uz brojne pretrpljene prekršaje iz četiri pokušaja zabio tri gola. Mirko Alilović je na vratima Ademar Leona proveo veći dio susreta skupivši četiri obrane. Šest golova za Barcelonu postigao je Iker Romero, isto koliko su za Ademar Leon postigli Perales i Entrerrios.

Kup Kralja 2006./2007, finale:
Barcelona – Ademar 33:27 (17:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!