Košarka

Montepaschi i Lottomatica sigurno, poraz Benettona

Ivana Spahija • nedjelja, 11.03.2007.

U preostalim susretima 22. kola talijanske košarkaše lige nije bilo previše iznenađenja. Vodeća momčad prvenstva, Montepaschi, prema očekivanju je uzela pobjedu u susretu protiv Whirlpoola. Lottomatica Roma je također bila uspješna, jedino je Benetton zapeo kod Premiate Montegranara...

Jubilarni 99. bolonjski derbi između Climamija i VidiVicija pripao je momčadi VidiVicija koji su slavili rezultatom 81:92. Već u prvoj četvrtini košarkaši VidiVicija su imali prednost od 11 poena (13:24). U drugoj četvrtini odličnom igrom VidiVici je došao do +19 (29:48). U nastavku susreta probudila se i momčad Climamija koja je na kraju treće četvrtine zaostajala samo osam poena (61:69). Ipak, nisu imali priliku za preokret, košarkaši VidiVicija ipak su bili prejak zalogaj za njih.

Christian Dreyer iz VidiVicija ubacio je 24 poena u susretu, a tome je pridodao i šest skokova i dvije asistencije, a iz momčadi Climamija najviše se istaknuo Marco Belinelli koji je ubacio 21 poen uz četiri skoka i dvije asistencije.

U superuzbudljivoj utakmici momčad Premiate Montegranara je sa samo pola koša prednosti uzela pobjedu nad Benettonom iz Trevisa. Domaćini su bolje otvorili susret, na kraju prve četvrtine imali su +2 (17:15), a do odmora su uspjeli doći do +5 (35:30). Treća četvrtina donijela je preokret, košarkaši Benettona uspjeli su doći do prednosti od +6 (49:55). Posljednja četvrtina donijela je rješenje susreta, u posljednjim trenucima utakmice košarkaši Premiate uspjeli su doći do pobjede rezultatom 71:70.

Prvo ime susreta je Marcus Goree iz Benettona koji je ubacio 17 poena uz deset skokova i dvije asistencije. Iz pobjedničke momčadi najučinkovitiji je bio Ronald Slay sa 16 postignutih poena uz devet skokova i jednu asistenciju.

Repešina Lottomatica Roma u gostima kod nižerangirane momčadi Bipop Carirea došla je do pobjede rezultatom 83:85. Već u prvoj četvrtini Rimljani su imali +7 (20:27), a do odmora ta je prednost narasla na +10 (33:43). U nastavku susreta malo su pritisli domaćini koji su na kraju treće četvrtine zaostajali samo dva poena (58:60), ali košarkaši Lottomatice su solidnom igrom na kraju došli do pobjede.

Alberto Luis Flores iz momčadi Bipop Carirea ubacio je 27 poena u susretu, a tome je pridodao pet skokova i četiri asistencije. Iz pobjedničke momčadi najbolji su bili David Hawkins i Erazem Lorbek sa po 19 postignutih poena.

Vodeća momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene, kod kuće je porazio momčad Whirlpoola iz Varesea. U otvaranju susreta obje momčadi su krenule izjednačeno te je prva četvrtina privedena kraju rezultatom 17:17. U drugoj četvrtini košarkaši Montepaschija su uspjeli doći do +7 (40:33). U nastavku susreta bolju su igru pokazali domaćini koji su na kraju treće četvrtine imali +12 (60:48), a istu su prednost sačuvali do kraja susreta kojeg su završili rezultatom 74:61.

Terrel Mc Intyre i Rimantas Kaukenas iz Montepaschija su postigli po 18 poena u susretu, a od gostiju je najbolji bio Delonte Holland sa 17 postignutih poena kojima je pridodao četiri skoka i dvije asistencije.

Momčad Siviglie Wear iz Terama kod kuće je uspjela doći do pobjede nad Angelicom Biellom. Na kraju prve četvrtine gosti su imali +3 (18:21), a ta prednost je do poluvremena iznosila +2 (34:36). Nastavak susreta pripao je domaćinima koji su na kraju treće četvrtine imali +6 (56:50), a sa sličnom prednošću su priveli susret kraju, konačan rezultat je 78:74.

Prvo ime susreta je Reece Gaines iz momčadi Angelica koji je postigao 25 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Iz pobjedničke momčadi najbolji je bio Kristaps Janicenoks sa 21 postignutim poenom te jednim skokom i pet asistencija.

Posljednjeplasirana momčad prvenstva, TDShop.it iz Livorna, kod kuće je došla do vrijedne pobjede svladavši momčad Upee Capo d'Orlanda. U prvoj četvrtini domaćini su otišli na +7 (25:17), a do poluvremena su gosti uspjeli smanjiti na +4 (50:46). Košarkaši iz Livorna su i treću četvrtinu priveli kraju uz pozitivan rezultat (71:66), a konačnu su pobjedu uzeli rezultatom 96:92.

Brandon Hunter iz Livorna ubacio je 29 poena u susretu kojima je pridodao i osam skokova, a od gostiju je najučinkovitiji bio Alvin Young koji je postigao 28 poena.

Tisettanta Cantu kod kuće je svladala Legeu Scafati rezultatom 100:85. Susret su bolje otvorili domaćini koji su prvu četvrtinu priveli kraju sa +8 (25:17), a sa sličnom su razlikom otišli na odmor (46:37). Ni u trećoj četvrtini košarkaši Tisettante gostima nisu dopuštali priliku za preokret pa su četvrtinu priveli kraju pri +10 (66:56). Posljednja četvrtina donijela je solidnu igru domaće momčadi koja je na kraju upisala i konačnu pobjedu.

Casey Shaw iz Tisettante ubacio je 25 poena u susretu čemu je pridodao 11 skokova i jednu asistenciju, a od gostiju je najbolji bio Rick Apodaca koji je postigao 21 poen uz dvije asistencije.

Lega A Basket, 22. kolo: Climamio Bologna - VidiVici Bologna 81:92, Premiata Montegranaro - Benetton Treviso 71:70, Bipop Carire - Lottomatica Roma 83:85, Montepaschi Siena - Whirlpool Varese 74:61, Siviglia Wear Teramo - Angelico Biella 78:74, TDShop.it Livorno - Upea Capo d'Orlando 96:92, Tisettanta Cantu - Legea Scafati 100:85.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!