Košarka

Niagara nakon 37 godina

Branimir Korać • srijeda, 14.03.2007.

Susretom nisko rangiranih Niagare i Floride A&M započeo je NCAA košarkaški turnir. Niagara i Florida doživjeli su svoje trenutke slave otvorivši "March Madness" zanimljivim dvobojem u kojem su Rattlersi poraženi 77:69...

Za prvu pobjedu Purple Eaglesa nakon 37 godina u NCAA doigravanju bio je dovoljan sjajno raspoloženi Clif Brown za kojeg Rattlersi nisu imali nikakvog rješenja. Brown im je utrpao 32 poena uz šest tricu što je rekord karijere ovog seniora. U drugom poluvremenu ubacio je 24 poena i predvodio odvajanje Niagare na startu drugog poluvremena na 44:36 što je prelomilo utakmicu.

Rattlersi su uspjeli limitirati zvijezdu Purple Eaglesa Charrona Fishera na 13 poena i osam skokova, ali su ostavljali Browna koji ih je kaznio. Po 12 poena i šest skokova dodali su Tyrone Lewis i Lorenzo Miles. Kod Floride najbolji je bio Darius Glover s 15 poena dok je Brian Greene dodao deset poena i devet skokova.

Niagara se ovom pobjedom plasirala u glavni "kostur" gdje ju čekaju vrlo jaki Kansas Jayhawksi predvođeni Brendonom Rushom i tu će biti kraj njihovom putu. No prva pobjeda u 37 godina već je veliki rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!