Rukomet

Izvrsni Džomba i Alilović

Ivan Ambroš • nedjelja, 18.03.2007.

Ni u 20. kolu španjolskog prvenstva za rukometaše nije došlo do promjene na čelu ljestvice. Portland je i dalje prvi s 38 bodova, zatim slijedi Ciudad Real s 37, Barcelona s 31, Ademar s 30, Valladolid s 27, Aragon s 24, dok ostali imaju po 17 i manje bodova. Od naših Španjolaca u ovom kolu su se istakli Mirza Džomba sa sedam golova i Mirko Alilović sa sedamnaest obrana...

Ademar je porazio Alteu 32:25 (16:12). Potpuna dominacija domaćina tijekom cijelog susreta mogla se najbolje primijetiti u prvih i posljednjih deset minuta kada su gosti uspjeli postići samo po dva gola. Deset golova je za domaće zabio Stranovsky, a naš Mirko Alilović je tome dodao sedamnaest obrana sa statistikom od 41% obranjenih šuteva.

Posljednjeplasirana ekipa španjolskog prvenstva Bidasoa Irun nije mogla pokazati ništa dobro protiv Barcelone. Konačan je rezultat bio 24:33 (11:16). Najbolji strijelac susreta bio je Iker Romero s osam golova. Naš Venio Losert ovaj puta nije stao na vrata, ali zato se Igor Vori dva puta upisao u strijelce.

Valladolid je bio bolji od Antequere 32:29 (17:16). Gosti su pružili dostojan otpor i u nekoliko navrata izjednačavali rezultat, posljednji puta na 25:25. Gostujući igrač Janhs Michael je postigao najviše pogodaka, ukupno devet. Naš Matija Bilušić zabilježio je osam obrana sa statistikom od 29% obranjenih udaraca.

Teka Cantabria je uvjerljivo poražena od Ciudad Reala 27:40 (9:18). U ovoj golijadi listu strijelaca je predvodio izvrsni Olafur Stefansson koji je svih osam šuteva nepogrešivo smjestio u mrežu. Mirza Džomba je također odigrao izvrsnu partiju i zabio sedam golova, a Petar Metličić je tome dodao još tri.

Algeciras i Darien Logrono su odigrali bez pobjednika 29:29 (12:11). Iako su domaći rukometaši vodili veći dio susreta u posljednjih deset minuta gosti su uspjeli doći do boda. Igrač susreta bio je Da Cruz s deset pogodaka.

Torrevieja je porazila Arrate 23:20 (11:8). Nakon što je krajem prvog dijela došla do prednosti od tri gola, Torrevieja je do kraja sureta samo održavala tu prednost. Najistaknutiji pojedinac susreta bio je Diego Moyano koji je za domaćine skupio dvadeset i jednu obranu. Naš Tonči Valčić je zabio dva, a Ivan Vukas tri gola.

Ekipa sa sredine Asobal ljestvice Fraikin Granollers je uspjela dobro namučiti Portland San Antonio. Susret je završio u korist Portlanda 26:28 (14:14). Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u drugom dijelu Portland prelazi u vodstvo koje je u nekim trenucima iznosilo i pet golova. Međutim domaćini uspijevaju smanjiti prednost u posljednjim trenucima na solidnih minus dva. Najbolji strijelac susreta bio je naš susjed Renato Vugrinec s osam golova. Davor Dominiković je zabio dva, a Ivano Balić jedan gol.

Aragon je minimalno slavio protiv Almerie 26:25 (12:10). Iako je pobjeda bila tijesna zbog opuštanja pri kraju utakmice, Aragon je dominirao cijelim susretom i od početne serije 5:1 čitavo vrijeme držao rezultat pod kontrolom. Vojislav Kraljić je za goste postigao sedam golova.

Asobal liga, 20. kolo:
Ademar – Altea 32:25
Bidasoa Irun – Barcelona 24:33
Valladolid – Antequera 32:29
Teka Cantabria – Ciudad Real 27:40
Algeciras – Darien Logrono 29:29
Torrevieja – Arrate 23:20
Fraikin Granollers – Portland 26:28 (14:14)
Aragon – Almeria 26:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!