Tenis

Nadal prekinuo sušu

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 19.03.2007.

Drugi tenisač svijeta Rafael Nadal osvojio je prvi naslov sezone, ali i prvi nakon prošlogodišnjeg Roland Garrosa. U finalu je opravdao ulogu favorita i u dva seta svladao 12. nositelja Novaka Đokovića koji je ostvario velik uspjeh plasiravši se u svoje prvo finale turnira iz Masters serije...

Španjolac je još jednom potvrdio priču o svojoj odličnoj igri svladavši Novaka Đokovića sa 6:2, 7:5. Naslovom je napokon prekinuo i crni niz, ali isto tako povrdio svoj porast forme i igre s kojom će zasigurno namučiti Rogera Federera u pohodu na jedini Grand Slam naslov koju mu nedostaje.

Nadal je počeo silovito već od samog starta uzevši prva četiri gema susreta. Đoković ipak nije ostao bez osvojenog gema, ali nije uspio napraviti ništa značajnije na Nadalov servis koji lako sa 6:2 uzima prvi set. Drugi nositelj je dominirao cijelim prvim setom bez pružene break lopte na svoj servis, dok je Đoković dva puta izgubio svoj servis.

Mladi Srbin se ipak nije predavao i pokazao je odličnu igru u drugom setu. Kod 2:1 uslijedio je težak gem za Nadala koji je spasio sve tri break lopte s kojima se suočio i poravnao na 2:2. Propuštene prilike nisu omele Đokovića da nastavi sa dobrom igrom na svoj servis kojeg nije ispuštao još sljedeća tri gema, a na Nadalov servis je dva puta dolazio so izjednačenja. Do prve break lopte, Nadal je stigao u jedanaestom gemu došavši do 15:40, a na svoju drugu break loptu seta osigurao je servis za meč. Do naslova stigao je na treću meč loptu i osvojio svoj prvi naslov u Indian Wellsu.

U ženskom finalu parova do titule su očekivano došle prve nositeljice Lisa Raymond i Samantha Stosur koje su u finalu sa 6:3, 7:5 svladale Yung - Jan Chang i Chia - Jung Chuang.

Masters Indian Wells, 18.3.2007., finale: Rafael Nadal (ESP, 2) - Novak Đoković (SRB, 12) 6:2, 7:5.

Masters Indian Wells, 18.3.2007., finale, parovi: Raymond / Stosur (USA/AUS, 1) - Chang / Chuang (TPE/TPE, 5) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!