Košarka

Kraj za Duranta, Florida i Kansas idu dalje

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.03.2007.

Jedino iznenađenje posljednjeg dana drugog kruga NCAA turnira priredio je USC pobjedom nad Durantovim Texasom. No kako je Texas igrao, to i nije neko veliko iznenađenje. iznenađenje nisu dopustili Florida Gatorsi koji su se namučili protiv dobrog Purduea te Kansas Jayhawksi dominantnom predstavom protiv neugodnih Jayhawksa...

Sjajan dvojac Virginije Singletary i Reynolds ostatak turnira gledat će preko malih ekrana. Tennessee se pokazao kao previsoka prepreka i slavio je 77:74. Play Virginije Sean Singletary na deset sekundi do kraja tricom je smanjio na poen zaostatka, ali sekundu prije kraja otvorenu tricu sa sedam i pol metara za produžetak nije uspio pogoditi. Razlog porazu Cavaliersi mogu tražiti i u ozljedi J.R. Reynoldsa u završnici prvog dijela nakon što je ubacio čak 22 poena. U drugom poluvremenu dodao je tek šest za ukupnih 28 poena, no osjetilo se da igra "pod ručnom". Tennessee je predvođen Chrisom Loftonom (20 poena) i JaJuanom Smithom (16 poena) u drugom dijelu ipak djelovao bolje od Virginije i unatoč ne baš briljantnom šuterskom danu prošao dalje.

UNLV odigrao je izvrsnu utakmicu protiv drugopostavljenog Wisconsina i slavio 74:68. Kevin Kruger imao je svoj dan i s tri vezane trice u drugom dijelu odlučio utakmicu. Trener i ujedno otac Lon Kruger vjerovao mu je i držao ga u igri iako u prvom dijelu nije briljirao. Drugo poluvrijeme bilo je njegovo, tri puta je ostavljen sam i tri puta je poentirao. S druge strane Alando Tucker je trebao biti čovjek koji bi povukao Wisconsin do Sweet 16, ali UNLV je na njemu igrao sjajnu obranu i nije imao previše prostora.

Southern Illinois predvođen raspoloženim Jamaalom Tatumom potpuno je nadigrao Virginiju Tech i kroz dominaciju cijelim tijekom susreta lako slavio 63:48. Tatum je u napadu bio nezaustavljiv, ubacio je 21 poen, a obrambeni dio kao i cijela momčad odradio savršeno. Southern Illinois je čudna momčad, može napraviti dosta nereda, ali isto tako i izgubiti vrlo uvjerljivu, neugodan su protivnik za svakoga upravo zbog te nepredvidljivosti. Pitanje je na koju će se nogu igrači dići...

Kansas je još jednom demonstrirao sjajnu igru i potvrdio se kao jedan od glavnih favorita za naslov. Kentucky Wildcatsi su pokušavali držati ritam, ali već početkom drugog dijela Jayhawksi predvođeni Brandonom Rushom i Julianom Wrightom pokazuju svu svoju snagu i atraktivnim akcijama i laganim rješenjima uzimaju pobjedu 88:76. Sada ih čeka ćudljivi Southern Illinois u sigurno zanimljivom i atraktivnom dvoboju.

Florida je ponovno prespavala prvo poluvrijeme, ali u drugom nadigrala neugodni Purdue i slavila 74:67. Tek u zadnjih pet minuta nakon trice Humphreya Gatorsi su se odvojili, a do tada su ih držali fizički nadmoćni Horford i Brewer. Purdue je odigrao sjajnu utakmicu protiv branitelja naslova, ali raspoloženom Carlu Landryju (18 poena i deset skokova) trebala je značajnija pomoć suigrača za iznenađenje.

Sredinom prvog poluvremena Winthrop je imao plus šest protiv trećerangiranog Oregona, ali to je bilo sve. Dalje je igrao samo Oregon koji već do odmora preuzima prednost, a u drugom poluvremenu s lakoćom nadigrava Eaglese i slavi 75:61. Sjajna petorka Ducksa predvođena odličnim Aaronom Brooksom napravila je odličan posao i odvela svoju momčad u Sweet 16.

Memphis je očekivano bio prejak za Nevadu. Nevada je pružala sjajan otpor do zadnjih sedam minuta kada je krenuo šut Tigerse koji na kraju visoko slave 78:62. Završnicu susreta Tigersi su igrali bez svoje prve zvijezde Douglas-Robertsa koji je zbog ozljede na parketu proveo tek 23 minute, dovoljno za 16 poena, uz Hunta najviše kod Memphisa.

Kevin Durant nije napravio čudo i odveo Texas do kraja. Već u drugom krugu zaustavio ih je USC sjajnom igrom i visokom pobjedom 87:68. Durant je svoje napravio, ubacio 30 uz devet skokova, pomogao mu je Abrams s 20 poena, ali ostatak eipe nije došao na utakmicu. 22 poena Younga, 17 i 14 skokova Gibsona te čak 20 neočekivano dobrog Hacketta bilo je previše za Duranta i ekipu. Za njega je san o naslovu ostao samo san i vjerojatno će već ove godine na NBA draft.

NCAA, rezultati:
Virginia (4) - Tennessee (5) 77:74, Wisconsin (2) - UNLV (7) 68:74, Southern Illinois (4) - Virginia Tech (5) 63:48, Kansas (1) - Kentucky (8) 88:76, Florida (1) - Purdue (9) 74:67, Oregon (3) - Winthrop (11) 75:61, Memphis (2) - Nevada (7) 78:62, Texas (4) - USC (5) 68:87.

Sweet 16, parovi:
Kansas (1) - Southern Illinois (4), UCLA (2) - Pittsburgh (3), Memphis (2) - Texas A&M (3), Ohio State (1) - Tennessee (5), Florida (1) - Butler (5), Oregon (3) - UNLV (7), Georgetown (2) - Vanderbilt (6), North Carolina (1) - USC (5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBANCAA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!