Tenis

Bardina prejaka za Ančić, Martić blizu iznenađenja

Branimir Korać • srijeda, 21.03.2007.

Sanja Ančić otvorila je seriju nastupa naših predstavnika na velikom Masters Series turniru u Miamiju. Ančić je u susretu prvog kola igrala protiv dobre Ruskinje Vasilise Bardine i nakon 73 minute igre upisala poraz u dva seta. Petra Martić bila je na pragu velike pobjede protiv Ruskinje Jidkove, no nakon dva kišna prekida potpisala je kapitulaciju....

61. igračica svijeta Ruskinja Vasilisa Bardina bila je prejaka za Sanju Ančić. Dok je bratu Mariju servis jedno od glavnih oružja, Sanja je imala velikih problema na svom servisu što je Bardina koristila. Ruskinja je uzela čak 34 poena od 59 koliko se igralo dok je servirala Ančić.

Počelo je vrlo loše, dvostrukim breakom Ruskinje koja je povela s 3:0 i imala servis za visokih 4:0. Međutim Sanja se budi i radi dviostruki break poravnava na 3:3 i tada ponovno staje. Bardina koristi novu krizu u igri naše tenisačice te dovršava prvi set s dva oduzeta servisa s ukupno 6:3.

I u drugom setu Ančić se brzo našla u zaostatku, već kod 2:1 izgubila je servis nakon čega je ponovno morala dostizati više od sto mjesta bolje rangiranu Ruskinju. Uspijeva vratiti izgubljeni servis i smanjiti na 3:2, no to je bilo sve što smo od Sanje vidjeli u ovom meču. Ruskinja u naredna tri gema igra vrlo dobro, sva tri odlaze na njezinu stranu i za sat i 13 minuta završava meč sa 6:3, 6:2.

Bardina je imala 12 break prilika i realizirala sedam dok je Sanja od devet prilika realizirala tri. I ukupan broj osvojenih poena bio je naravno na strani Ruskinje koja je osvojila 18 poena više, zanimljivo, više od 50 posto svojih poena osvojila je na servisu Sanje Ančić.

Petra Martić bila je blizu velikog uspjeha, pobjede nad 14 godina starijom Ruskinjom Jidkovom u svom prvom nastupu na WTA Touru. Martić je bila ta koja je izgledala bolje tijekom cijelog meča, ali na kraju je ipak odlučilo iskustvo Ruskinje koja odnosi pobjedu.

Jidkova je meč otvorila s 2:0, ali Martić brzo radi dva breaka i preuzima kontrolu. Prvi set uzima za 32 minute sa 6:4 odigravši vrlo dobro i izuzev te jedne male krize, na svom servisu vrlo uvjerljivu.

U drugom setu prva i jedina kriza došla je kod 4:4 kada Jidkova dolazi do 15:40 na servis Martić koja spašava prvu break loptu, ali ne i drugu. Jidkova ima servis za set, Petra prijeti s 15:40, ali Ruskinja se provlači i uzima drugi set sa 6:4.

O pobjedniku je odlučivao treći set u kojem se otišlo do tie-breaka. Petra je u 13. igri sjajno krenula i povela s 4:1. Međutim Jidkova se vraća i poravnava na 4:4 nakon kojeg slijedi novi kišni prekid, drugi u ovom meču. Po povratku na teren Jidkova uzima naredna dva poena i vodi 6:4, prvu meč loptu Martić spašava, ali ne i drugu te gubi meč.

Iako je osvojila četiri poena više, deset poena više protiv servisa nego Jidkova, Martić nije uspjela proći. Međutim i ovaj rezultat veliki je poticaj za 16-godišnju Martić koja je pokazala da ima perspektivnu budućnost.

WTA Miami, 21.3.2007., prvo kolo: S. Peng (Kina) - Vesnina (Rusija) 6:0, 6:0, Craybas (SAD) - Vinci (Italija) 6:3, 2:6, 6:0, Puček (Bjelorusija, Q) - Tuljaganova (Uzbekistan, WC) 0:6, 6:3, predaja Tuljaganove, Bardina (Rusija) - Ančić (Hrvatska, WC) 6:3, 6:2, Paszek (Austrija, Q) - Molik (Australija) 6:3, 6:4, Jidkova (Rusija) - Martić (Hrvatska, WC) 4:6, 6:4, 7:6(5), Pučkova (Rusija) - Arvidsson (Švedska, Q) 2:6, 6:3, 6:2, Morigami (Japan) - Wozniak (Kanada, WC) 6:1, 7:5, Dechy (Francuska) - Pin (Francuska) 6:1, 6:3, Bičkova (Rusija, Q) - Rezai (Francuska) 6:1, 6:4, Jakimova (Bjelorusija) - Camerin (Italija) 7:5, 5:7, 6:2, Granville (SAD) - Dominguez Lino (Španjolska) 6:4, 7:6(0), Larcher de Brito (Portugal, WC) - Shaughnessy (SAD) 3:6, 6:2, 7:6(3), Tu (SAD) - Oprandi (Italija) 6:3, 6:3, Razzano (Francuska) - Pennetta (Italija) 6:4, 6:2, King (SAD) - T. Sun (Kina) 7:6(4), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolWTA Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!