Nogomet

"Boks" skupo naplaćen

Maja Giljanović, Goran Tomičić • srijeda, 14.03.2007.

Uefa je zbog fizičkog sukoba igrača nakon završetka uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Valencije i Intera, u kojoj je španjolski klub izborio nastavak natjecanja, suspendirala šest igrača i oba kluba kaznila sa 250 000 švicarskih franaka...

Pregledom video-zapisa masovne tučnjave koja je uslijedila po okončanju uzvratnog dvoboja Valencije i Intera u osmini finala Lige prvaka kao i službenim izvještajem sudačke četvorke, Uefa je reagirala jednom od najtežih sankcija u svojoj povijesti, a igračima nije pomoglo ni trenutno posipanje pepelom niti međusobne isprike.

Uefa je također najavila da će u Navarrovom slučaju urgirati i kod Fife kako bi se španjolskom internacionalcu u sljedećih sedam mjeseci onemogućili nastupi na svim nivoima: domaćem prvenstvu i Kupu, europskim natjecanjima te reprezentativnim susretima (preostalima će kazna vrijediti samo za utakmice pod Uefinim patronatom).

Navarrova žrtva polomljenog nosa Nicolas Burdisso zaradio je šest utakmica neigranja, a jednako je kažnjen i suigrač mu Maicon. Julio Cruz te Cordoba izostat će sa sljedeće tri Interove utakmice, a jedini preostali kažnjeni Valencijin nogometaš, Marchena (koji je i zakuhao cijelu zbrku), suspendiran je na četiri utakmice.

Klubovi imaju tri dana od primitka pismenog rješenja za ulaganje eventualnih žalbi na odluku Uefe, a za vjerovati je da se vodstvo Valencije neće žaliti budući je Mestalla pošteđena zatvaranja tribina uoči četvrtfinalnog okršaja s Chelseajem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!