Tenis

Karlović u polufinalu

Maja Giljanović • subota, 17.03.2007.

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivo Karlović plasirao se među posljednja četiri na vrlo jakom, 100 000$ vrijednom ATP Challengeru na Floridi...

27- godišnji je Zagrepčanin pobjedom u dva seta 6:2, 7:6(2) nad australskim kvalifikantom, 21- godišnjim Chrisom Guccioneom inače na ATP listi deset mjesta slabije rangiranom (101. - 111.), ponovio lanjski uspjeh. Plasman u polufinale, naime, izboren je i 2006. (poraz od kasnijeg pobjednika Tursunova u tiebreaku trećeg seta), a za korak dalje trebat će pobjeda nad sedam godina mlađom francuskom zvijezdom u dolasku, 49. igračem svijeta Gael Monfilsom.

Karlo je nakon susreta (prvog međusobnog) bio vrlo zadovoljan prikazanom igrom te je izjavio: "Iskreno da vam kažem i sam sam zatečen kvalitetom osobito passingshotova. Servis mi je usprkos vjetru odlično funkcionirao, ali najbolje od svega bila je kvaliteta vraćanja servisa te voleji. Naporan se rad eto konačno isplaćuje. Osjećam da se moja all-round igra sve više i više popravlja".

Karlović će u dvoboj za ulaz u finale ući "prepun samopouzdanja. Osjećam se sve bolje kako se turnir primiče kraju, a miran sam i što se tiče ozljede. Koljeno (ozlijeđeno nakon finala San Josea) me više ne smeta, a što se Monfilsa tiče mogu samo reći da se radi o nevjerojatno brzom igraču. Bit će teško, ali ja sam skoncentriran na svoju igru. U svakom slučaju, čeka nas vrlo uzbudljiv dvoboj".

25 000$ vrijedan turnir u Sarajevu je, pak, ostao i bez posljednjeg hrvatskog predstavnika. Nakon Čilića, sinoć je četvrtfinalni poraz ubilježio i Roko Karanušić. Bolji od šestog nositelja je, naime, u neizvjesnom susretu na koncu sa 7:6, 6:7, 6:4 bio 18- godišnji Latvijac Ernest Gulbis. 97. igrač svijeta, inače Pilićev štićenik, onemogućio je Zagrepčaninu ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha (polufinale i poraz od kasnijeg pobjednika Becka u tiebreaku trećeg seta). 156. s ATP liste morat će se zadovoljiti sa 12 bodova te 620€ nagrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!