Tenis

Tinejdžeri zavladali Indian Wellsom

Deni Kirinčić • subota, 17.03.2007.

Jučerašnji dan na Masters turniru u Indian Wellsu donio nam je i preostala dva polufinalista. Uz Andyja Roddicka i Rafaela Nadala, do mjesta među četvoricom najbolja probili su se i Novak Đoković te Britanac Andy Murray. Đoković je slavio nad Davidom Ferrerom, dok je Murray usprkos ozljedi nadjačao Tommyja Haasa...

Prvi je na teren izašao Đoković koji je za protivnika imao neugodnog Španjolca Davida Ferrera koji je kroz cijeli tjedan pokazivao odličan tenis. Ipak, od samog starta sve je je krenulo na stranu Đokovića koji je nakon pet minuta imao vodstvo od 3:0. Ferrer se, kao i protiv Moye, nije predavao i stvari je vratio na mjesto breakom za 3:4. Veselje nije dugo trajalo s obzirom da je Đoković već u slijedećem gemu došao do 0:40, napravio break i uzeo set 6:3.

U drugom setu odlučio je jedan break u petom gemu kada je Đoković oduzeo servis Ferreru. Španjolac je imao priliku za povratak u meč kod 4:3, ali Đoković je spasio obje break prilike i uspio zadržati servis do kraja susreta za pobjedu 6:3, 6:4. Ovom pobjedom Đoković se plasirao u svoje Masters polufinale, a sudeći po igri ne i zadnje.

Teško je bilo očekivati da Murray može ugroziti Haasa nakon što je uganuo gležanj početkom drugog seta, ali ozljeda ga nije ugrozila da ostvari veliku pobjedu vrijednu hvale. Prvi set je otišao na stranu Nijemca sa 6:3, ali je Murray stekao ranu prednost u drugom oduzevši servis Haasu odmah na početku. Kod 2:0, Murray je iskreuo gležanj pokušavši stići lopticu, a nakon neugodnog doskoka odmah je zatražio pomoć fizioterapeuta.

Ali Murray je nakon time-outa nastavio istim tempom i do kraja seta nije ponudio niti jednu break loptu Haasu, te je sa 6:3 izjednačio rezultat. U trećem je ponovno Murray stekao ranu prednost oduzevši servis Haasu za vodstvo 2:1, ali kod 4:3 Haas je vratio break i ponovno vratio susret u neizvjesnost. Već u sljedećem gemu Murray je imao četiri break lopte, ali Haas je spasio sve četiri. Nakon toga, oba igrača su držala servis do tie breaka u kojem je Haas propustio dvije meč lopte, a Murray je na svoju drugu meč loptu osigurao ogled sa Đokovićem.

U parovima, prvi nositelji Jonas Bjorkman i Max Mirnyi ostali su još jednom bez finala u Indian Wellsu. Iako su imali meč loptu na drugi servis u super tie breaku ostali su kratkih rukava. Bolji sa 6:2, 6:7(5), 12:10 bili su peti nositelji Martin Damm i Leander Paes. Oni će u finalu igrati protiv Jonathana Erlicha i Andyja Rama koji su sa 6:2, 7:5 svladali Juliana Knowlea i Jurgena Melzera.

Masters Indian Wells, 16.3.2007., četvrtfinale, :Novak Đoković (SRB, 12) - David Ferrer (ESP, 14) 6:3, 6:4, Andy Murray (GBR, 13) - Tommy Haas (GER, 9) 3:6, 6:3, 7:6(8).

Masters Indian Wells, 16.3.2007., polufinale, parovi, :Damm / Paes (CZE/IND, 5) - Bjorkman / Mirnyi (SWE/BLR, 1) 6:2, 6:7(5), 12:10, Erlich / Ram (ISR/ISR, 6) - Knowle / Melzer (AUT/AUT, 7) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!