Rukomet

Trešnjevka s prednošću prema Poljskoj

Vedran Stilin, Ivan Ambroš, Ivana Strahija • subota, 17.03.2007.

U prvom četvrtfinalnom susretu Challenge kupa Trešnjevka je na domaćem parketu ostvarila dva pogotka prednosti pred uzvrat kod poljske ekipe Zgoda - Ruda Slaska...

U važnu su utakmicu domaće ušle mnogo teže no što je bilo za očekivati. Zbog neobjašnjive nervoze igračice Trešnjevke mnogo griješe, što gošće iz Poljske znaju vrlo dobro iskoristiti. Zgoda vodi tijekom prvih 30 minuta, imaju +3 već sredinom poluvremena, a u drugom se dijelu loša predstava domaćih nastavlja.

Tek kod 18:18 Trešnjevka izjednačuje, a potom i konačno prelazi u vodstvo. Za pobjedu je na kraju najviše bila zaslužna obrana Trešnjevke, koja je uz vrsnu Golubić držala Zgodu na rezultatskom odstojanju. Najviše su pogodaka za domaće postigle Zovko i Jukopila (po 7 golova), dok se kod Zgode sa 9 pogodaka istaknula Pawlik.

Zelene su tako dokazale da i unatoč nepovoljnom rezultatu i nervozi znaju u ključnom trenutku 'stati na loptu', zbiti redove i preokrenuti situaciju. Trener Dvoršek uvjerava da je forma njegovih igračica u porastu, te da će u Poljskoj izboriti povoljan rezultat.

Uzvratni se susret igra za tjedan dana.

Challenge Cup, četvrtifnale:
Trešnjevka – Zgoda 25:23 (12:13)
Naisa – Banska Bistrica 30:27 (14:14)
Jolidon Cluj – Tomis Constanta 34:21 (16:14)
Roman – Cercle Dijon 24:18 (12:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!