Tenis

Kuerten i Monfils zaustavljeni u startu

Ivana Spahija • četvrtak, 22.03.2007.

Odigrani su mečevi prvog kola 3.450.000 dolara vrijednog turnira u Miamiju. Nositelji sinoć nisu izišli na teren, ali je svakako bilo zanimljivih mečeva. Gustavo Kuerten doživio je neočekivani poraz, a ni Gael Monfils se nije bolje proveo u meču protiv kvalifikanta...

Ova godina nije dobro počela za Gustava Kuertena koji je optimistično najavljivao svoj povratak među najbolje. Čini se kako će na to morati malo pričekati, jer ni u Miamiju neće doći do naslova pobjednika. Nizozemac Raemon Sluiter zaustavio je Kuertena u prvom kolu turnira, s dva puta po 6:2 u nešto više od sat vremena igre. Kuerten nije pronalazio način za ukrotiti jaki servis Nizozemca, a koliko je Brazilac loše igrao, dovoljno govori činjenica da nikako nije došao niti blizu prilike za break. Sluiter je s druge strane iskoristio četiri break prilike što mu je bilo dovoljno da svlada Kuertena za prolaz u drugo kolo.

Pobjednik turnira u Buenos Airesu, Argentinac Juan Monaco, bio je uspješan u prvom kolu Miamija. S dva puta po 6:4 svladao je kvalifikanta, Nizozemca Robina Haasea. U prvom setu Argentinac je iskoristio jednu od četiri break prilike što mu je bilo dovoljno da uzme set, a u drugom setu je nakon tri breaka došao do konačne pobjede.

Francuska uzdanica Gael Monfils od turnira se oprostio već u prvom kolu, od njega je sa 6:4, 6:2 bio bolji 22 - godišnji Talijan Simone Bolelli. Monfils je u prvom setu imao četiri prilike za break, ali ih nije iskoristio. Zato je Talijan iskoristio jedinu priliku koja mu se pružila i uzeo je set rezultatom 6:4. U drugom setu je zahvaljujući lošoj igri Francuza Bolelli iskoristio dvije break prilike što mu je bilo dovoljno da rezervira svoje mjesto u drugom kolu turnira gdje ga čeka Dmitrij Tursunov.

Argentinac Martin Vassallo Arguello je nakon 80 minuta igre svladao Koreanca Hyung - Taik Leea, bilo je 6:4, 6:2. Arugellu je u prvom setu bio dovoljan jedan break da uzme set, a u drugom je potpuno slomio igru Koreanca koji je uspio obraniti tek dva svoja servisa. Arguello će u drugom kolu imati težak zadatak u obliku trećeg nositelja, Amerikanca Andyja Roddicka.

U meču između debitanta i veterana na turniru, 18 - godišnji Argentinac Juan Martin Del Potro u dva je seta svladao švedskog veterana Jonasa Bjorkmana. U prvom setu Bjorkman je koliko - toliko uspio parirati mladom Argentincu koji je odlučujućim breakom uzeo set rezultatom 7:5. U drugom setu Bjorkmanova igra se totalno raspala, uspio je obraniti samo jedan svoj servis, a Del Potro je zasluženo slavio sa ukupnih 7:5, 6:1. U drugom kolu ga dočekuje nimalo lak zadatak protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa.

Francuz Mathieu rekorder je dana po brzini osvojenog meča, u samo 62 minute svladao je Belgijanca Vliegena s dva puta po 6:1. Nešto duže vremena na terenu je proveo Talijan Bracciali koji je nakon 85 minute igre svladao Bjelorusa Mirnjija. Bracciali je prvi set uzeo nakon tie - breaka, a u drugom je nakon dva breaka došao do konačnih 7:6, 6:4. U drugom kolu Talijanu će se suprostaviti deseti nositelj, Srbin Novak Đoković.

Od ostalih mečeva, valja izdvojiti pobjedu Šveđanina Thomasa Johanssona koji je sa 6:4, 6:3 bio bolji od Španjolca Martina, Francuz Serra u tri je seta svladao Australca Guccionea, a njegov sunarodnjak Llodra je sa 6:4, 6:0 nadigrao Austrijanca Koubeka. Tajlanđanin Srichaphan predao je meč Peruancu Horni zbog ozljede zapešća, Horna je u prvom setu poveo sa 5:2 i nakon toga se Srichaphan odlučio povući iz meča.

ATP Masters Series Miami, prvo kolo: Vassallo Arugello (Argentina) - Lee (Koreja) 6:4, 6:2, Mathieu (Francuska) - Vliegen (Belgija) 6:1, 6:1, Bracciali (Italija) - Mirnji (Bjelorusija) 7:6, 6:4, Goldstein (SAD) - Sweeting (SAD) 6:2, 2:6, 6:3, Monaco (Argentina) - Haase (Nizozemska) 6:4, 6:4, Gabashvili (Gruzija) - Hajek (Češka) 7:5, 4:6, 7:5, Bolelli (Italija) - Monfils (Francuska) 6:4, 6:2, Mello (Brazil) - Hernych (Češka) 6:1, 7:6, Johansson (Švedska) - Martin (Španjolska) 6:4, 6:3, Serra (Francuska) - Guccione (Australija) 6:7, 7:6, 6:4, Llodra (Francuska) - Koubek (Austrija) 6:4, 6:0, Lopez (Španjolska) - Massu (Francuska) 6:3, 6:3, Del Potro (Argentina) - Bjorkman (Švedska) 7:5, 6:1, Sluiter (Nizozemska) - Kuerten (Brazil) 6:2, 6:2, Horna (Peru) - Srichaphan (Tajland) 5:2, predaja Srichaphana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!