Tenis

Kvalifikanti kobni za Ruse

Ivana Spahija • subota, 24.03.2007.

Odigrani su preostali mečevi prvog i većina mečeva drugog kola Masters Series turnira u Miamiju. Dan nije prošao dobro za postavljene igrače, domaća uzdanica James Blake oprostio se od turnira, a istu sudbinu su doživjeli i Marcos Baghdatis i Marat Safin...

James Blake nije u dobroj formi, to je postalo više nego očito sudeći po nekoliko posljednjih mečeva koje je odigrao u ovoj sezoni. Amerikanac nikako ne može povezati dva dobra meča zbog čega je prisiljen oprostiti se od turnira već u ranoj fazi. Ovaj put ga je nadigrao Francuz Florent Serra čija forma također nije najsjajnija. Ipak, u sinoćnjem meču Francuz je pokazao bolju igru od Blakea.

Prvi, ujedno i najneizvjesniji set, pripao je Serri tek nakon tie-breaka koji je također bio vrlo izjednačen. U drugom setu probudio se Blake koji je nakon dva breaka uspio uzeti set sa 6:2. Kad se činilo da je Amerikanac napokon pronašao svoju igru, u trećem setu se izgubio, Serra je iskoristio jednu break priliku i uzeo konačnu pobjedu.

Ni Marcos Baghdatis nije bio bolje sreće od Blakea, 17. nositelja je izbacio odlični Argentinac Juan Del Potro koji je u prvom kolu eliminirao Šveđanina Bjorkmana. Nakon odličnog otvaranja sezone, Baghdatis se u posljednje vrijeme nije iskazao svojom igrom, u tri turnira na kojima je nastupio ispadao je već u prvim kolima. U sinoćnjem meču ga je Del Potro svladao nakon tri seta i nešto manje od dva sata igre.

Prvi je set uvjerljivo uzeo Argentinac rezultatom 6:2, u drugom je Baghdatis imao vodstvo od 5:2 koje je skoro prokockao, na kraju je jedva uzeo set rezultatom 7:5, i to zahvaljujući ključnom breaku u 12. gemu. Treći set donio je potpunu dominaciju Francuza koji Baghdatisu nije prepustio niti jedan gem te je uzeo set rezultatom 6:0. U trećem kolu Serra će igrati protiv Rusa Južnjija koji je u tri seta bio bolji od sunarodnjaka Gabašvilija. Nakon lošeg prvog seta koji je pripao Gabašviliju, Južnji je u iduća dva seta iskoristio sve četiri break prilike koje su mu se pružile i zasluženo uzeo pobjedu.

Marat Safin također ne može biti zadovoljan svojom igrom u Miamiju, u drugom kolu turnira poražen je od Španjolca Feliciana Lopeza. U vrlo izjednačenom meču Španjolac je pokazao bolju igru u ključnim trenucima, u prvom setu je napravio ključni break za 7:5, a u drugom setu je slavio nakon tie-breaka. Safinov sunarodnjak Dmitrij Tursunov također je poražen već u drugom kolu, njega je na tribine ispratio talijanski kvalifikant Simone Bolelli koji je pobjedu uzeo nakon tri odigrana seta. Prvi set je nakon tie-breaka pripao Tursunovu, a u iduća dva je dominirao Talijan koji je slavio s konačnih 6:7, 6:3, 6:4.

Drugi nositelj, Španjolac Rafael Nadal, osvjetlio je obraz nositelja svladavši brazilskog kvalifikanta Ricarda Mella u drugom kolu turnira. Prvi set je Nadal uzeo teže od očekivanog, slavio je tek nakon tie-breaka u kojem je Brazilac imao nekoliko set-lopti. U drugom setu Španjolac je pri vodstvu od 2:1 napravio break za 3:1 i ostatak seta je rutinski priveo kraju i upisao pobjedu sa 7:6, 6:2.

I treći nositelj, Amerikanac Andy Roddick, je također bio uspješan u drugom kolu turnira. Roddick je u točno sat vremena igre svladao Argentinca Martina Vassalla Arguella. U prvom setu Roddick je iskoristio jedinu break priliku koja mu se pružila i uzeo je set rezultatom 6:3, u drugom setu mu je dva puta pošlo za rukom oduzeti servis Argentincu što mu je bilo dovoljno da se sa 6:3, 6:2 plasira u treće kolo turnira.

Francuz Nicolas Mahut zbog ozljede je predao meč Talijanu Filippu Volandriju pri vodstvu Talijana od 6:3. Volandri se tako bez previše muke plasirao u drugo kolo turnira gdje će danas igrati protiv našeg Ivana Ljubičića. Valja izdvojiti i pobjedu petog nositelja, Čileanca Fernanda Gonzaleza, koji je u dva seta bio bolji od Šveđanina Johanssona, a deseti nositelj Novak Đoković je nakon dva seta nadigrao Talijana Braccialija. Pobjede su upisali i 12. i 13. nositelj turnira, Andy Murray je svladao domaćeg igrača Goldsteina, a Španjolac Ferrer je sa dva puta po 6:2 bio bolji od Argentinca Monaca.

ATP Masters Series Miami, 23.3.2007.: Nadal (Španjolska, 2) - Mello (Brazil) 7:6, 6:2, Roddick (SAD, 3) - Vassallo Arguello (Argentina) 6:3, 6:2, Gonzalez (Čile, 5) - Johansson (Švedska) 7:5, 6:3, Đoković (Srbija, 10) - Bracciali (Italija) 7:6, 6:4, Murray (Velika Britanija, 12) - Goldstein (SAD) 6:2, 7:6, Ferrer (Španjolska, 13) - Monaco (Argentina) 6:2, 6:2, Serra (Francuska) - Blake (SAD, 8) 7:6, 2:6, 6:3, Južnji (Rusija, 16) - Gabašvili (Rusija) 3:6, 6:3, 6:3, Del Potro (Argentina) - Baghdatis (Cipar, 17) 6:2, 5:7, 6:0, Bolelli (Italija) - Tursunov (Rusija, 21) 6:7, 6:3, 6:4, Lopez (Španjolska) - Safin (Rusija, 25) 7:5, 7:6, Llodra (Francuska) - Hrbaty (Slovačka, 22) 6:3, 6:2, Mathieu (Francuska) - Melzer (Austrija) 6:0, 7:5, Kendrick (SAD) - Sluiter (Nizozemska) 6:4, 6:4, Simon (Francuska) - Horna (Peru) 6:3, 7:6, O. Rochus (Belgija) - Garcia-Lopez (Španjolska) 6:3, 6:4, Falla (Kolumbija) - Roitman (Argentina) 4:6, 6:3, 6:1, Gaudio (Argentina) - Ramirez Hidalgo (Španjolska) 7:5, 1:6, 6:3, Tipsarević (Srbija) - Seppi (Italija) 7:5, 7:5, Clement (Francuska) - Montanes (Španjolska) 6:4, 6:1, Santoro (Francuska) - C. Rochus (Belgija) 5:7, 7:5, 6:2, Volandri (Italija) - Mahut (Francuska) 6:3, predaja Mahuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!