Nogomet

Bjelanović i Budan ponovno bez bodova

Branimir Korać, Ivana Spahija • nedjelja, 01.04.2007.

30. kolo Serie A nije donijelo neočekivane rezultate. Nakon jučerašnjeg derbija Rome i Milana, danas nje bilo zvučnih susreta, a Parma Igora Budana i Ascoli Saše Bjelanovića nisu mogli do bodova na gostovanjima kod Intera i Empolija. Važne bodove uhvatio je Cagliari koji je u derbiju začelja bio bolji od Messine...

Vodeći Inter je kod kuće dočekao Parmu koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na ljestvici i crno - plavi su očekivano slavili rezultatom 2:0. Utakmicu su dobro otvorili nogometaši Parme koji su već u šestoj minuti bili u prilici povesti, odličan udarac Rossija obranio je Toldo. Dvije minute kasnije isti igrač je dodao za Budana čiji je udarac završio u rukama vratara Tolda. U nastavku poluvremena pritisnuli su igrači Intera koji su pokušavali iz daljine, ali bez uspjeha.

Nakon lošeg prvog poluvremena bez pravih prilika, u drugom dijelu se sve otvorilo crno - plavima. U 55. minuti susreta Crespo je odlično pronašao Maxwella koji nije propustio priliku potražiti mrežu Buccija i dovesti Inter u vodstvo. Pritisak Intera na obranu Parme se i dalje nastavljao, a taj trud je urodio plodom u 70. minuti susreta. Adriano je potražio Crespa koji se na osam - devet metara našao sam ispred Buccija i pospremio loptu u mrežu za vodstvo Intera od 2:0. Tim je rezultatom susret i završen, a sa nova tri boda iz današnje utakmice Inter ima čak 20 bodova prednosti ispred Rome.

Atalanta je kod kuće ugostila Fiorentinu s kojom je podijelila bodove, utakmica je završila rezultatom 2:2. U šestoj minuti susreta napadač Atalante Zampagna je pao u šesnaestercu viola, sudac je pokazao da nema ni govora o jedanaestercu. U 12. minuti odličan udarac prema vratima Fiorentine je uputio Ariatti, ali je siguran bio Frey.

Fiorentina je u vodstvo došla u 26. minuti susreta, Reginaldo je odlično probio po desnoj strani obrane Atalante i sa ruba šesnaesterca, gotovo iz mrtvog kuta, uputio je neobranjivu loptu u mrežu Calderonija. U 32. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaćine, Talamonti je srušio Jorgensena u prostoru, a siguran izvođač sa bijele točke je bio Pazzini. U 39. minuti Loria je nakon izvođenja kornera glavom doveo goste u vodstvo.

U drugom dijelu dobro su krenuli igrači obiju momčadi koji su sa jedne i druge strane imali nekoliko poluprilika za promjenu rezultata. U 70. minuti po drugi put na utakmici u šesnaestercu je pao Zampagna, ovaj put je sudac pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač najstrože kazne je bio Doni koji je izjednačio na 2:2. Tako je ostalo do samoga kraja, a nakon podjele bodova Fiorentina se nalazi na visokom, sedmom mjestu na ljestvici, Atalanta je trenutno deseta.

Livorno je kod kuće deklasirao Cataniju, bilo je čak 4:1 za domaćine. Gosti sa Sicilije su prvi došli u vodstvo u 14. minuti susreta zahvaljujući pogotku Sottila. Domaćini su odmah krenuli po izjednačenje na kojeg nisu puno čekali, već u 22. minuti Lucarelli je postigao pogodak za 1:1. Dobra igra Livorna donijela im je vodstvo u samoj završnici prvog poluvremena kada je Fiori pronašao put do mreže Pantanellija. Igra je mirovala sve do pred kraj utakmice, u 83. minuti Sottil je igrao rukom u šesnaestercu, dosuđen je jedanaesterac za Livorno, a Lucarelli nije propustio priliku povećati vodstvo domaćina na 3:1. Catania je "kapitulirala" u 90. minuti susreta kada je Lucarelli postigao pogodak za svoj hat-trick i konačnu pobjedu Livorna od 4:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Empoli je kod kuće dočekao posljednjeplasirani Ascoli kojeg je kući ispratio identičnim rezultatom kao Livorno Cataniju, bilo je 4:1 za domaćine. Susret su bolje otvorili domaći igrači koji su cijelo prvo poluvrijeme prijetili obrani Ascolija. Priliku za pogodak dočekali su pred sam kraj poluvremena, u 44. minuti, kada je Pozzi sa ruba šesnaesterca poslao neobranjivu loptu u mrežu Eleftheropoulosa.

Početak drugog poluvremena bio je sretan za goste, u 50. minuti susreta Soncin se našao sam ispred Empolijeva vratara Ballija i postigao pogodak za izjednačenje. Dvije minute kasnije, Pesce je srušio Buscea u prostoru, sudac je dosudio najstrožu kaznu, a Saudati je ponovno doveo Empoli u vodstvo. Isti igrač je u 71. minuti povećao vodstvo Empolija na 3:1, a četiri minute kasnije također svoj drugi pogodak je postigao i Pozzi i sa konačnih 4:1 presudio slabašnom Ascoliju.

U susretu momčadi iz donjeg dijela ljestvice, Cagliari je svladao Messinu rezultatom 2:0 Domaćini su krenuli silovito već od prve minute, a prvu pravu priliku koja se dogodila u 13. minuti pretvorili su u pogodak. Nakon odličnog dodavanja Caponea, Biondini je loptu zakucao ispod vrha mreže Messine. U 30. minuti Budel je vodstvo Cagliarija povećao na 2:0 prekrasnim pogotkom sa preko 30 metara udaljenosti. Tim je rezultatom susret i završen, Cagliari se trenutno nalazi na 15., a Messina na 18. mjestu na ljestvici.

Osim Atalante i Fiorentine, danas su bodove podijelili i Chievo i Sampdoria, utakmica je privedena kraju rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 28. minuti susreta zahvaljujući pogotku Quagliarelle koji je sa preko 30 metara udaljenosti ispalio neobranjivu loptu u mrežu Chieva. Vodstvo Sampdorije nije potrajalo niti pet minuta, već u 33. minuti Pellisier je iz blizine postigao pogodak za 1:1. Chievo se nakon novog osvojenog boda nalazi na 16. mjestu na ljestvici, a Sampdoria je na visokom, osmom mjestu.

Jedinu utakmicu bez pogodaka odigrali su Torino i Palermo, u susretu bez pravih prilika podjela bodova je ujedno i najrealniji ishod.

U posljednjem susretu kola Udinese je na svom travnjaku teško poražen od Lazija 4:2. Rimljani su poveli u 18. minuti preko Stendarda i s minimalnim vodstvom otišli na poluvrijeme. U drugom dijelu, već na samom početku, Mauri i Behrami u 50. i 51. minuti podižu na 3:0 i rješavaju utakmicu. Di Natale je u 58. minuti vratio nadu domaćinu, no Lazio već u slijedećem napadu preko Rocchija vraća na plus tri. Konačnih 4:2 postavio je Iaquinta u 92. minuti. Domaćin je posljednjih deset minuta igrao bez isključenog D'Agostina.

Serie A, 30. kolo:
Torino - Palermo 0:0, Atalanta - Fiorentina 2:2, Cagliari - Messina 2:0, Chievo - Sampdoria 1:1, Empoli - Ascoli 4:1, Livorno - Catania 4:1, Inter - Parma 2:0, Udinese - Lazio 2:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!