Košarka

Repeša prekrojio Benetton

Ivana Spahija • nedjelja, 01.04.2007.

Odigrani su svi susreti 26. kola talijanske košarkaške lige. Kolo je bilo prožeto iznenađenjima, vodeći Montepaschi namučio se u derbiju kola protiv bolonjskog VidiVicija, a Repešina Lottomatica Roma je u triler završnici uzela pobjedu Benettonu..

Košarkaši Angelica Bielle kod kuće su svladali momčad Upee Capo d'Orlanda rezultatom 88:57. Od samog početka susreta domaćini su vodili igru, na kraju prve četvrtine su imali +3 (20:17), a do poluvremena je ta prednost narasla na +11 (46:35). Treća četvrtina donijela je još bolju igru domaćih košarkaša koji su na kraju četvrtine imali +19 (67:58), a do kraja susreta su ubacili čak 31 poen više od gostiju i zasluženo su upisali pobjedu.

Erik Daniels iz pobjedničke momčadi je uvjerljivo prvo ime susreta, sa čak 38 postignutih poena uz 11 skokova i dvije asistencije. Skoro trostruko manje poena od njega ubacio je najbolji igrač Upee, Alvin Young, koji je postigao 14 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Tisettanta Cantu iznenadila je momčad Armani Jeansa iz Milana svladavši ih kod kuće rezultatom 87:77. U vrlo izjednačenom početku utakmice gosti iz Milana su imali minimalnu prednost na kraju prve četvrtine (19:20), a u drugoj četvrtini su domaćini uspjeli doći do +2 (41:39). Nastavak susreta donio je dominaciju košarkaša Tisettante koji su na kraju treće četvrtine imali +12 (65:53) te do završetka susreta gostima nisu dopuštali priliku za preokret.

Lamayn Wilson iz Tisettante ubacio je 17 poena u susretu, tome pridodavši i pet skokova, a iz momčadi Armanija najučinkovitiji je bio Nate Green sa 15 postignutih poena uz tri skoka i isto toliko asistencija.

Momčad Legee Scafati kod kuće je svladala košarkaše Climamija iz Bologne i tako priredila još jedno u nizu iznenađenja ovog kola. Već u prvoj četvrtini domaćini su otišli na +5 (26:21), a u drugoj četvrtini su boljom igrom uspjeli doći do +9 (45:36). Treća četvrtina donijela je izjednačenu igru koja je rezultirala prvim izjednačenjem, bilo je 59:59 na kraju treće četvrtine, a u vrlo uzbudljivoj završnici košarkaši Legee su uspjeli ubaciti tek dva poena više od gostiju i uzeti im pobjedu rezultatom 85:83.

Prvo ime susreta je Dimitri Lauwers iz momčadi Legee koji je ubacio 24 poena u susretu, uz dva skoka i pet asistencija. Iz Climamija, najviše se istaknuo Marco Belinelli sa 20 postignutih poena kojima je pridodao po jedan skok i jednu asistenciju.

Košarkaši Whirlpoola iz Varesea kod kuće su ugostili Eldo iz Napulja od kojeg su poraženi rezultatom 67:72. Od samog početka susreta obje momčadi su bile prilično izjednačene, prva četvrtina je privedena kraju pri +3 (19:22) za goste iz Napulja, a do poluvremena se ta razlika smanjila na +2 (34:36). Kraj treće četvrtine donio je minimalnu prednost košarkaša Elda (46:47) koji su u posljednjoj četvrtini ipak uspjeli ubaciti pet poena više od momčadi Whirlpoola i uzeti pobjedu.

William Keys iz momčadi Whirlpoola ubacio je 17 poena u susretu uz jedan skok i jednu asistenciju, a iz pobjedničke momčadi najviše su se istaknuli Larry O'Bannon i Tyrone Ellis sa po 13 postignutih poena.

Bipop Carire kod kuće je iznenadio košarkaše Snaidero Cucina iz Udina pobijedivši ih rezultatom 83:79. Iako su gosti dominirali u prvom dijelu susreta, bilo je 38:47 na kraju druge četvrtine, domaćini se nisu dali i u nastavku susreta su preokrenuli u svoju korist. Na kraju treće četvrtine su tek pola koša zaostajali za košarkašima Snaidera (60:61), a u posljednjoj su uspjeli ubaciti četiri poena više od njih i zasluženo su upisali pobjedu.

Čak trojica košarkaša ubacila su jednak broj poena u susretu, Luis Alberto Flores iz Bipop Carirea te Jerome Allen i Mike Penberthy iz Snaidera su postigli po 21 poen.

Posljednjeplasirana momčad prvenstva, TDShop. it iz Livorna, također se pobrinula da ovo kolo ne prođe bez iznenađenja. Košarkaši iz Livorna kod kuće su svladali momčad Premiate Montegranara rezultatom 94:81. Već u prvoj četvrtini domaćini su otišli na +5 (24:19), a gosti su do poluvremena uspjeli doći na tek dva poena zaostatka (45:43). S istom su razlikom kraju priveli i treću četvrtinu (65:63), da bi se u posljednjoj četvrtini raspucali i sa 13 poena prednosti uzeli pobjedu Premiati.

Prvo ime susreta je Tommaso Fantoni koji je ubacio 24 poena uz devet skokova, a iz momčadi Premiate najbolji je bio Jobey Thomas sa 15 ubačenih poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Siviglia Wear iz Terama kod kuće je svladala momčad Air Avellino, domaćini su slavili rezultatom 87:75. Iako su prvu četvrtinu bolje otvorili domaćini (23:19), u drugoj četvrtini su uzvratili košarkaši Air Avellina koji su na odmor otišli pri +2 (42:44). Treća četvrtina ponovno je donijela prednost košarkašima iz Terama (64:60), koji su u posljednjoj četvrtini pokazali nešto bolju igru od gostiju i zasluženo slavili.

Harold Jamison iz Air Avellina ubacio je 21 poen u susretu tome pridodavši i osam skokova i jednu asistenciju, a iz pobjedničke momčadi najbolji je bio Anthony Grundy sa 18 postignutih poena uz dva skoka i pet asistencija.

Repešina Lottomatica Roma imala je vrlo teško gostovanje kod Benettona u Trevisu gdje je upisala pobjedu rezultatom 61:73. Početak susreta bio je vrlo izjednačen, na kraju prve četvrtine košarkaši Benettona su imali tek pola koša prednosti (17:16), a do poluvremena se i ta prednost istopila, druga četvrtina je privedena kraju rezultatom 35:35. U trećoj četvrtini domaćini su došli do prednosti od +4 (53:49), a u posljednjoj četvrtini su košarkaši Lottomatice potpuno preokrenuli igru i rezultat i zasluženo slavili sa 12 poena prednosti pred košarkašima Benettona.

Angelo Gigli iz Benettona i Dejan Bodiroga iz Lottomatice su ubacili po 17 poena u susretu, s time da je Gigli imao i tri skoka, a Bodiroga je upisao također tri skoka i četiri asistencije.

U posljednjem susretu ovog kola, vodeći Montepaschi iz Siene gostovao je u Bologni kod drugoplasiranog VidiVicija gdje je nakon teške utakmice slavio rezultatom 76:84. Susret su bolje započeli košarkaši VidiVicija koji su na kraju prve četvrtine imali prednost od dva poena (24:22), koja se do poluvremena povećala na devet poena (47:38). I nastavak susreta donio je solidnu igru košarkaša iz Bologne koji su na kraju treće četvrtine imali pola koša prednosti pred Montepaschijem (61:60), ali košarkaši iz Siene su u posljednjoj četvrtini pokazali zašto su vodeća momčad prvenstva, preokrenuli su utakmicu u svoju korist i zasluženo upisali pobjedu.

Terrel Mc Intyre ubacio je 29 poena u susretu, tome pridodavši i jedan skok i šest asistencija, a iz momčadi VidiVicija najviše se istaknuo Brett Blizzard koji je ubacio 11 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 26. kolo: Angelico Biella - Upea Capo d'Orlando 88:57, Tisettanta Cantu - Armani Jeans Milano 87:77, Legea Scafati - Climamio Bologna 85:83, Whirlpool Varese - Eldo Napoli 67:72, Bipop Carire - Snaidero Cucine Udine 83:79, TDShop.it Livorno - Premiata Montegranaro 94:81, Siviglia Wear Teramo - Air Avellino 87:75, Benetton Treviso - Lottomatica Roma 61:73, VidiVici Bologna - Montepaschi Siena 76:84.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!