Vodeni sportovi

Doputovali zlatni vaterpolisti

Branimir Korać • utorak, 03.04.2007.

Osvajači zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu, vaterpolisti Hrvatske, avionom Croatia Airlinesa doputovali su preko Amsterdama u Zagreb. Na aerodromu Pleso dočekali su ih brojni visoki uzvanici, a nakon obaveznog prijemnog protokola, vaterpoliste su na Trgu bana Jelačića dočekali brojni građani...

Nešto prije 13:30 na zagrebački aerodrom Pleso sletjela je zlatna hrvatska vaterpolska reprezentacija. Nakon dugog puta preko Amsterdama, vaterpolisti su se u odličnom raspoloženju vratili u Hrvatsku, a prvi doček priređen im je na samom aerodromu. Po izlasku iz zrakoplova zaputili su se u VIP salon zagrebačke Zračne luke gdje su ih dočekali brojni visoki uzvanici, a sve je začinjeno pobjedničkim šampanjcem i tortom.

Pozdravne govore pune hvale i zahvale održali su direktor Zračne luke Pleso Boško Matković, gradonačelnik Velike Gorice Tonino Picula, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Izbornik reprezentacije Ratko Rudić iskoristio je priliku zahvalivši se svima koji nose zasluge za ovo zlato, ali i onima koji su cijelo vrijeme bili uz njih. "Zahvaljujem se prije svih igračima na čelu s pravim uzorom i kapetanom Zdeslavom Vrdoljakom, ali i ostalim igračima koji su u krugu reprezentacije, poput Dobuda, Antonijevića, Volarevića..., jer je ovo zlato i njihovo. Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na čelu s Pericom Bukićem i Hrvatskom olimpijskom odboru jer za ovakav uspjeh potrebna je i jaka logistika i odlični uvjeti za rad. Vrlo brzo krećemo s pripremama za Peking, sada treba obraniti to zlato iz Melbournea, a vjerujte da je teže braniti nego napadati. Morat ćemo se još jače pripremiti", rekao je izbornik reprezentacije.

"Sve što je Ratko rekao je živa istina i tu se nema što dodati. Prava smo klapa i najbolja ekipa na svijetu. Hvala vam svima na velikoj podršci", rekao je dobro raspoloženi kapetan reprezentacije Zdeslav Vrdoljak.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

Nakon ovog protokolarnog dijela, hrvatska ekspedicija krenula je prema Trgu bana Jelačića gdje je priređen doček, a kasnije će krenuti prema Dubrovniku, Splitu, Rijeci gdje se također pripremaju dočeci. "Hvala svima, ovo je krasno, čujem da se na Trgu sprema fešta. Hvala metropoli, a ja jedva čekam da dođem u Dubrovnik, najvaterpolskiji grad na svijetu", na izlasku iz Zračne luke dodao je Miho Bošković.

Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 35 tisuća ljudi koji su bučno proslavili zlatne vaterpoliste, a dočekali su ih i bivši reprezentativci osvajači medalja s velikih natjecanja kao i brojni vaterpolski djelatnici.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!