Tenis

S optimizmom u Njemačku

Ivor Krapac • petak, 13.04.2007.

Dvostruki ovogodišnji njemačko-hrvatski teniski sudar će idućeg vikenda doživjeti svoje drugo poglavlje. Početkom veljače pratili smo poraz Davis Cup reprezentativaca u Krefeldu, a ubrzo nas očekuje gostovanje tenisačica u Fürthu u Svjetskoj skupini II Fed Cupa, uz optimistične najave iz hrvatskog tabora uoči tog ogleda...

Izbornik Goran Prpić oslonit će se na Jelenu Kostanić Tošić, Ivanu Lisjak, Sanju Ančić i 16-godišnju reprezentativnu debitanticu Petru Martić, dok je Karolina Šprem, uz Prpićev blagoslov, dobila priliku za predah i dodatni trening u potrazi za pravom formom.

Bez obzira na izostanak Šprem, hrvatske reprezentativke i izbornik imaju razloga za optimizam obzirom da ni u njemačkom taboru ne cvjetaju ruže. Glavni problem je nedostatak Martine Müller (33. na WTA ljestvici) i Julije Schruff (100.), koje su zbog sukoba s izbornicom Barbarom Rittner suspendirane i izvan njemačkog sastava, no to nije jedina poteškoća.

Vezane vijesti

Anna-Lena Grönefeld (31.) nije ni blizu svojih najboljih izdanja, čak je uzela više od mjesec dana predaha od turnira posvetivši se pripremama i traženju stare forme, dok je od iskusnijih aduta pozvana još jedino Sandra Klösel (96.). Uz Grönefeld i Klösel, Rittner je zaokružila njemačku postavu angažiranjem dviju 19-godišnjakinja, Tatjane Malek (127.) i Andreje Petkovic (176.).

"Bez njihove dvije jake igračice, šanse su nam povećane i vjerujem da su sada izgledi za prolaz podjednaki", komentirao je Prpić, dodajući da ipak nema prenaglašene samouvjerenosti u hrvatsku pobjedu. "Što se tiče statusa i pitanja tko će igrati protiv Njemica, danas to još neću otkrivati. Jelena u posljednje vrijeme ima bolje rezultate od ostalih, no odgovori će doći tek nakon pet dana priprema, puno stvari će utjecati na to koga ću poslati na teren."

"Barbara Rittner je već pokazala da zna promiješati sastav i iznenaditi svojim izborom. Moguće je da Grönefeld neće igrati u singlu, to me ne bi iznenadilo", dodao je hrvatski izbornik u pogledu prema suparničkom taboru.

Hrvatska ekipa krenut će u Njemačku u ponedjeljak, a zasad su na okupu Lisjak, Ančić i Martić, koje su pred novinarima obećale veliku borbu i dodale da vjeruju u pobjedu. Još se čeka Kostanić Tošić, koja se prije neki dan oprostila u parovima na zelenoj zemlji Charlestona.

Njemačko-hrvatski obračun u Fürthu na rasporedu je 21. i 22. travnja na otvorenom na crvenoj zemlji, uz kapacitet stadiona od 3.500 mjesta. Oba dana, u subotu i nedjelju, program će početi u podne, a hrvatski ljubitelji tenisa moći će pratiti mečeve na drugom programu HTV-a. Naravno, ukoliko niste u prilici zaletjeti se do Njemačke...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!