Nogomet

Zagreb - Šibenik: Smiješi se kratko ljeto

Ivor Krapac • subota, 28.04.2007.

Nogometaši Zagreba napravili su još jedan korak bliže definitivnom osiguranju treće pozicije u hrvatskom prvenstvu i nastupu u Intertoto kupu već krajem lipnja. Zagrebaši su danas prekinuli niz od dvije utakmice bez pobjede pred svojim navijačima uz tri boda protiv gostujućeg Šibenika...

Momčad Miroslava Blaževića bila je uspješnija u obostrano dosta otvorenom susretu, lišenom većeg rezultatskog opterećenja. Zagreb je realno i prije ovog dvoboja bio siguran na trećem mjestu, dok su Šibenčani u dosadašnjem dijelu lige nadmašili očekivanja i već prebacili svoj ovosezonski plan.

Vezane vijesti

Domaći su u prvom poluvremenu potvrdili ulogu favorita uz niz opasnih situacija pred vratima Silvija Čavline, a jedina stvar koja im je nedostajala pri odlasku na veliki odmor bila je ona najvažnija - rezultat. Taj dio susreta završio je s 1:1.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Sijevanje pred šibenskim golom započeto je nedovoljno preciznim udarcem Mensura Mujdže u petoj minuti, a nastavilo se pokušajima Lovreka, Vrdoljaka, Grgića, Brkljače... Nešto je otišlo kraj gola, nešto su izvukli Čavlina i gostujuća obrana, a u 22. minuti vidjeli smo i poništen pogodak Parlova zbog igranja rukom.

U središtu nekoliko šibenskih prijetnji bio je napadački usamljeni Nikola Kalinić, no nijedan od njegovih pokušaja nije bio posebno opasan za Dragana Stojkića. Zagrebov vratar je najozbiljniji test imao nakon Govićevog udarca s 20-ak metara u 12. minuti, bez dovoljno snage da bi prevarilo domaću jedinicu.

Druga polovica prvog dijela donijela je dva pogotka. Zagreb je poveo zaslugom Parlova u 29. minuti; nakon akcije po lijevoj strani, domaći veznjak našao se u povoljnoj poziciji u kaznenoj prostoru i uz dodir nekoga u šibenskoj obrani prevario Čavlinu za 1:0 u korist Ćirine momčadi.

Šibensko poravnanje dogodilo se desetak minuta kasnije. Antonio Franja ubacio je iz kornera s desne strane, a Kartelo iz blizine glavom lako zabio za 1:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je manje uzbuđenja. Šibenčani će pamtiti 54. minutu; Ante Bulat probio se po desnom boku i dodao do Kalinića, a glavni gostujući napadač nije bio precizan u čistoj situaciji iz velike blizine. Otišlo je kraj gola.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odluka je pala u 65. minuti. Marko Grgić je na lijevoj strani terena s ruba kaznenog prostora iskoristio pasivnost suparničke obrane i precizno pogodio za Zagrebovo vodstvo (i pobjedu) od 2:1.

Do kraja su Šibenčani priprijetili nepreciznim pokušajem Batura s lijeve strane kaznenog prostora u 68. minuti, a desetak minuta do kraja poništen im je pogodak Kalinića zbog, kako se činilo, opravdano dosuđenog zaleđa.

Na drugoj strani terena dogodilo se slično, ali ipak dvojbenije. Kruno Lovrek se nakon Stojkićevog dalekometnog ispucavanja izborio za loptu i svladao Čavlinu, no taj pogodak poništen je zbog, po reakciji pomoćnog i glavnog suca, Lovrekovog zaleđa. Bilo je krajnje upitno što se tu dogodilo, no ipak se nije pokazalo presudnim...


Miroslav Blažević, trener Zagreba: "Mislim da je naša pobjeda zaslužena, iako stoji da je ovo bila otvorena utakmica i da su naši suparnici mogli proći i bolje. Imao sam ideju iznenaditi Šibenik dodavanjem Vrdoljaka u veznu liniju i igranjem sa samo dvojicom u obrani, no Brkljača nije najbolje razumio da u toj koncepciji mora ulaziti u špicu. Vrdoljakom sam, pak, zadovoljan, otvoreno ću reći da ga vidim kao najboljeg igrača utakmice."

Anel Karabeg, trener Šibenika: "Utakmica je bila obostrano otvorena, a i mi smo imali svoje prilike prije i nakon Zagrebovih golova. Kalinić, nažalost, nije imao svoj realizatorski dan, iako nije igrao loše."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!