Nogomet

Ferguson sanja finale, Ancelotti razočaran

Marin Vuković • srijeda, 25.04.2007.

Pobjeda Manchester Uniteda nad Milanom u posljednjim sekundama utakmice na Old Traffordu razočarala je Carla Ancelottija, a menadžera Uniteda Alexa Fergusona natjerala na pohvale svojoj momčadi, za koju vjeruje da može do samog kraja...

Trener Milana Carlo Ancelotti nije mogao sakriti razočaranje porazom u posljednjoj minuti utakmice, posebno zato što je bio mišljenja da je Milano tijekom većeg dijela susreta bio bolja momčad. "Razočaran sam jer mislim da je neodlučen rezultat bio najpravedniji ishod i smatram da smo Unitedu poklonili ovu pobjedu."

"Na kraju nas je shrvao umor i nismo uspijevali zadržati loptu", dodao je Ancelotti. "Teško nam je prihvatiti ovaj poraz jer smo 60 minuta utakmice bili bolja momčad."

Potpuno suprotno raspoloženje vladalo je u taboru engleskog kluba, gdje je Sir Alex Ferguson bio oduševljen načinom na koji se njegova momčad vratila nakon minusa u poluvremenu. "Kada na poluvremenu gubite 2:1 od momčadi kao što je Milan, pred vama nije lak zadatak. Na trenutke smo pokazali apsolutnu kvalitetu i vrhunski nogomet, te dominirali drugim poluvremenom."

"Sada smo mi u prednosti i oni to znaju, očekuje nas velika utakmica, dodao je Sir Alex. "Njima predstoji težak zadatak. Mi smo u lovu na naslov u Premiershipu i ovo nam je najbolji mogući poticaj za nastavak prvenstva. Pokazali smo da imamo kvalitetu da osvojimo i Ligu prvaka. Uz brzinu koju posjeduje naša momčad postići ćemo pogodak i u Milanu."

Dva pogotka koja su vratila Manchester United u život postigao je Wayne Rooney, donedavno igrač čije se ime spominjalo tek uz dodatak da od 2004. godine nije postigao gol u Ligi prvaka. U posljednje dvije utakmice Rooney je u potpunosti izmijenio tu sliku. "Sjajan je osjećaj postići pogodak u zadnjoj minuti. Bila je teška utakmica, ali smo nastavili pritiskati do samog kraja. Osjećali smo da možemo do pogotka koji bi nam uzvrat učinio malo lakšim."

"U poluvremenu smo znali da će biti teško do pobjede protiv momčadi kao što je Milan, ali menadžer nam je rekao da nastavimo pritiskati i da će golovi stići, a to se i dogodilo", oduševljeno je prokomentirao Rooney.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!