Nogomet

Manchester razgnjevio Rimljane

Maja Giljanović • srijeda, 04.04.2007.

Crveno pismo te upozorenja preko službenih stranica kluba koje je Manchester United odaslao uoči prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka na gostovanju kod Rome, izazvalo je ogorčenje u Vječnom gradu...

Gradonačelnik Walter Veltroni je najavio službeni prosvjed pri Ambasadi Velike Britanije, a sve zbog proglasa u kojem se poziva navijače na pojačani oprez zbog opasnosti napada od strane nasilnih Ultrasa kluba: "Rim dočekuje svoje goste otvorenih ruku. Poruke čelnika Manchestera stoga smatram neprimjerenima te potencijalno opasnima".

U upozorenju se, inače, navijačima preporuča izbjegavanje pojedinih dijelova Rima, osobito trase podzemne željeznice koja vodi na Olimpico, most Nenni te Campo dei Fiori (standardni punktovi domaćih navijača).

Sir Alex Ferguson, pak, ne vidi ničeg spornog u pismu koje se, kaže, odašilje uoči svih europskih gostovanja te nikako nije u funkciji podizanja tenzija. "Ne očekujem izgrede, talijanska je policija dovoljno iskusna da u začetku stane na kraj eventualnim neugodnostima", izjavio je trener gostiju.

Prvi su navijači počeli u Rim pristizati kasno sinoć, a očekuje ih se oko 5000 od kojih 1000 na put kreće bez ulaznica. Problema zasad nije bilo, a svima su svježe uspomene na sukobe proše godine u Kupu UEFA u kojima su tri navijača Middlesbrougha probodena te ih je još desetak ozlijeđeno. 2001., pak, kraći su kraj izvukli Liverpoolovi navijači; 14 ih je napadnuto noževima od kojih je šestorica bila hospitalizirana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!