Nogomet

Osijek - Cibalia: Nema gazde u Slavoniji

Vedran Stilin • subota, 28.04.2007.

U 29. kolu Prve HNL Osijek je na domaćem terenu ispustio vodstvo 2:0 protiv vinkovačke Cibalije te se u konačnici morao zadovoljiti jednim bodom...

Jedini pravi slavonski derbi igran je danas u Gradskom vrtu. Nažalost, nije to bio onakav ugođaj kakav smo naviknuli gledati u ovakvim susretima velikih osječkih i vinkovačkih rivala jer je pola istočne tribine prekrivao veliki plakat s likom navijača i natpisom Sloboda aludirajući pritom na bojkot Kohorte zbog policijske represije nad navijačima.

Ipak, to očito nije previše poremetilo zbivanja na terenu jer imali smo priliku gledati jednu vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu s četiri pogotka i dva crvena kartona. Početak nije dao naslućivati na takav rasplet jer Cibalia je u prvim minutama bila nešto dominantnija bez pravih prigoda pred domaćim vratima, dok je Osijek dosta tiho ušao u susret.

Vezane vijesti

"Tišina" u domaćim redovima nastavila se sve do 16. minute kada Jukić odlično upošljava mladog Nikšića koji s lijeve strane izlazi sam pred vratara Burcsu te u maniri rasnog strijelca pogađa vinkovački gol za veliko veselje na tribinama. Atmosfera se nije pravo niti stišala, a u 20. minuti ponovno su Osječani u gostujućem kaznenom prostoru. Ovoga puta Vitaić dobro ne zahvaća loptu koja se sretno odbija do Pavličića i već je 2:0 na semaforu.

Zaista teško se prisjetiti kada je sastav Ilije Lončarevića takvom lakoćom matirao protivnika u samo 20 minuta igre. Ipak, puno lakše se prisjetiti onoga što je uslijedilo u narednih 20 minuta jer uporni nogometaši Mile Petkovića nisu željeli tek tako prodati kožu na uvijek vrućem gostovanju u Osijeku. Najbolji pokazatelj za to su prigode Kerića i Kresingera čije udarce vratar Skender brani.

Spomenuti dvojac nije tu stao te u 36. minuti Kerić na ubačaj Medvida s lijeve strane odlično glavom zahvaća loptu i šalje ju u nebranjeni dio osječke mreže za vraćanje nade Ultrasima. Nekoliko redaka iznad mogli ste pročitati o brzom drugom pogotku Osijeka. E baš to se ponovilo, samo ovoga puta u glavnoj ulozi su nogometaši Cibalije. Igrala se 40. minuta kada Jukan iz slobodnog udarca s desne strane pronalazi golgetera Kresingera koji glavom pogađa za ekspresnih 2:2.

Početkom drugog dijela Križanović je blizu potpunom preokretu, međutim Skender to ne dozvoljava. Trenutak odluke možda je bila 61. minuta u kojoj nervozni Jukić bez potrebe na sredini igrališta rukom udara Maroslavca te zasluženo biva nagrađen od strane suca Svilokosa drugim žutim, odnosno crvenim kartonom. Pritom je uz aut liniju stradala kanta s vodom koju je ljutiti Jukić kopačkom doslovno razorio.

To isključenje je možda bio i ključan moment utakmice jer je u nastavku Osijek djelovao kao dosta moćniji sastav što zbog manjka igrača na terenu nije uspio konkretizirati. Tako u 67. Vitaić oprobava svoj dobro poznati šut Hajdukovcima, da bi samo nekoliko sekundi kasnije Lopes promašio večeru glavom s nekih pet metara.

Igrala se 77. minuta u kojoj Knežević solo prodorom odlično prolazi te pokušava vrhovima kopačke, ali neprecizno. Deset minuta kasnije ponovno je gužva u gostujućem šesnaestercu. Ovoga puta Barišić je u glavnoj ulozi međutim njegov pokušaj glavom ne nalazi put ka mreži. U 89. minuti snage na terenu su izjednačene nakon što Svilokos šalje i Medvida na prijevremeno tuširanje zbog drugog žutog kartona.

Malene dvije minute sudačke nadoknade donijele su uzbuđenja koliko smo nekada zakinuti u cijelom jednom poluvremenu. Prvo Vitaić sjajno puca, no Burcsa još bolje brani, da bi samo par sekunde kasnije Knežević bio neprecizan s nekih desetak metara nakon povratne lopte Barišića. Završnu riječ imali su gosti koje su centimetri dijelili od punog plijena jer Jukan ne uspijeva pogoditi mrežu. Susret je tako okončan podjelom bodova koji ne donosi previše niti jednoj momčadi jer Osijeku mjesto-dva gore ništa ne donosi, dok bi Cibalia i uz pobjedu ili poraz vrlo vjerojatno završila u kvalifikacijama za ostanak u društvu najboljih.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!