Ostali sportovi

Počeli polufinalni susreti

Branko Barić • petak, 04.05.2007.

Jučer su u Sheffieldu krenuli polufinalni obračuni na Svjetskom prvenstvu u snookeru. Polufinala se igraju na 17 dobivenih frameova, a podijeljena su u četiri dijela...

Nakon jučerašnjeg prvog dijela susreta između Marka Selbyja i Shauna Murphyja zadovoljniji je Selby iako gubi s 5:3. Naime, Murphy je sjajnom igrom došao do prednosti od 5:1 i imao je još nekoliko prilika za miran odlazak na odmor s ogromnom prednosti, ali nije ih uspio iskoristiti. Selby je većim dijelom sjedeći na stolici promatrao majstorije Murphyja, ali svejedno mu je ostalo dovoljno koncetracije da posljednja dva framea iskoristi svoje prilike i smanji zaostatak.

John Higgins se eliminacijom O'Sullivana prometnuo u prvog favorita za osvajanje naslova. Steven Maguire mu je u startu dao do znanja da neće imati lagan posao ni u ovom susretu povevši s 3:1. U trećem frameu Maguire radi i svoj prvi troznamenkasti break od 102. Higgins brzo odgovara prvo sa sjajnih 113, a zatim s još jednim odličnim frameom i izjednačuje na 3:3. U preostala dva vodila se velika taktička bitka, a njezin konačni ishod je ukupnih 4:4 u ovom zanimljivom škotskom obračunu.

Nastavak polufinalnih susreta na rasporedu je danas.

Svjetsko prvenstvo, polufinale (trenutni rezultati): Murphy – Selby 5:3, Higgins – Maguire 4:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!