Rukomet

Raspoloženi Hrvati haraju Pirinejima

Ivan Ambroš • nedjelja, 06.05.2007.

U 26. kolu španjolskog prvenstva za rukometaše Barcelona je izgubila unatoč pet golova Igora Vorija i pala na četvrto mjesto. Ivano Balić i Vladimir Ostarčević su u Pamploni imali svoju večer, svaki s po osam postignutih golova. U Leonu je isto toliko zabio i Ivan Vukas, kojem se sa šest golova pridružio i Tonči Valčić, za 14 hrvatskih golova od Torreviejinih 28.

U napetom i izjednačenom susretu Teka Cantabria je s Valladolidom odigrala neriješeno 32:32 (15:13). Iako su domaćini u završnici susreta imali prednost od dva gola, zbog počinjenih grešaka u napadu dopustili su Valladolidu da spasi bod. Najbolji pojedinac susreta bio je Žikica Milosavljević koji je za Teku Cantabriu postigao devet golova, dok je za Valladolid Jose Manuel Sierra obranio četrnaest udaraca.

Algeciras je rezultatom 21:20 (11:10) porazio Bidasou Irun koja je ovim porazom ostala na posljednjem mjestu ljestvice. Tsilimparis Kostantinos se ponovo istaknuo s osamnaest obrana, a po šest golova su zabili Eduardo Felipe da Cruz i Ivan Stanković.

Torrevieja je ostala bez dva boda protiv Ademar Leona u posljednjih 15 minuta. Konačni rezultat je bio 28:28 (12:13). Najbolji strijelac susreta je bio naš Ivan Vukas s osam postignutih golova. Tonči Valčić je također bio izvrstan sa šest golova. Sedamnaest obrana ili 40% obranjenih udaraca je skupio Diego Moyano. Mirko Alilović je skupio tri obrane, odnosno 23% obranjenih šuteva.

Fraikin Granollers je pobijedio Alteu 29:27 (15:9). Domaćini su vodili tijekom cijele utakmice i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Cristian Malmagro je s deset golova bio najbolji strijelac susreta.

Portland San Antonio je pobijedio Antequeru 31:26 (15:11). Zvijezde večeri u Pamploni su bili Hrvati: Ivano Balić i Vladimir Ostarčević, svaki s po osam postignutih golova. Davor Dominiković je postigao jedan gol, a Matija Bilušić je na vratima Antequere skupio sedam obrana ili 18% obranjenih šuteva.

Raspoloženi Arrate je poražen od Ciudad Reala 27:29 (12:12). Najbolji strijelac susreta bio je Dalibor Čutura sa sedam pogodaka. Naš Mirza Džomba je za goste zabio šest puta.

Darien Logrono je izgubio od Almerie 30:34 (15:16). Važna dva boda za klub iz istoimenog grada koji će i sljedeće sezone imati rukometnog prvoligaša. S devet golova se istakao Diego Perez.

Barcelona je i u Zaragozi ostala bez bodova. Bolji je bio Aragon 30:28 (17:16). Nakon početnog vodstva Aragona, Barcelona je preuzela inicijativu, da bi se u posljednjih 10 minuta ušlo s izjednačenim rezultatom. Ipak u zadnjim minutama domaćini su pokazali da nisu bez razloga došli do finala Kupa EHF-a i zasluženo slavili rezultatom 30:28. Sa šest golova iz šest pokušaja Aragon je do pobjede doveo Antonio Carton. U Barceloninim redovima na visini zadatka su bili samo naš Igro Vori i Laszlo Nagy, svaki s po pet postignutih pogodaka. Venio Losert nije ulazio u igru.

Asobal liga, 26. kolo:
Teka Cantabria - Valladolid 32:32
Algeciras - Bidasoa Irun 21:20
Torrevieja - Ademar Leon 28:28
Fraikin Granollers - Altea 29:27
Portland San Antonio - Antequera 31:26
Arrate - Ciudad Real 27:29
Darien Logrono - Keymare Almeria 30:34
Aragon - Barcelona 30:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!