Nogomet

Rakitić briljirao u derbiju

Branimir Korać • nedjelja, 22.04.2007.

Švicarsko prvenstvo još uvijek nije riješeno. Veliki derbi 29. kola odigrali su Basel i Zürich, a pobjedu je odnio Basel čime je ostao u igri za naslov prvaka. Ponovno je briljirao Ivan Rakitić koji je s dva pogotka potopio goste...

Prednost Züricha uoči ovog kola iznosila je šest bodova i gosti su imali priliku pobjedom riješiti pitanje naslova prvaka. Na stadionu Basela okupilo se 34 tisuće ljudi čime je srušen rekord sezone, a domaćin je u takvoj atmosferi slavio 4:2.

Ponovno je u središtu zbivanja bio mladi Ivan Rakitić, nadamo se budući hrvatski reprezentativac, koji je postigao dva pogotka i bio prvo ime susreta. Već u osmoj minuti Rakitić je svladao Leonija i donio Baselu start iz snova. Međutim Zürich odgovara sedam minuta kasnije i preko Schneidera poravnava na 1:1. Ipak domaćin na odmor odlazi s vodstvom, a strijelac je bio Caicedo u 32. minuti.

U drugom dijelu na pogodak se čekalo do 65. minute kada ponovno Rakitić pogađa mrežu i dovodi Basel do visokih 3:1. U završnici susreta gosti su preko Kollera u 82. minuti uspjeli smanjiti na 3:2 da bi konačnih 4:2 za Basel postavio Majstorović iz jedanaesterca u posljednjoj minuti.

Mladen Petrić nije bio u kombinacijama za nastup kod domaćina obzirom da još uvijek nije spreman dok je Rakitić odradio svih 90 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!