Nogomet

Mainz iznenadio, Borussia (M) pred ispadanjem

Branimir Korać • nedjelja, 22.04.2007.

U posljednja dva susreta 30. kola njemačke Bundeslige Mainz je iznenadio vrlo dobrom igrom i remijem kod HSV-a dok je Borussia iz Mönchengladbacha napravila veliki korak prema ispadanju iz društva najboljih porazom u Hannoveru...

Nakon šest utakmica bez pobjede, Hannover je konačno slavio. Slabim igrama posljednjih tjedana kompromitirali su šanse za ulazak u neki od europskih kupova, a negativan niz prekinuli su na svom travnjaku svladavši Borussiju (M) 1:0. Pobjedu Hannoveru donio je Arnold Bruggink golom u 31. minuti susreta. Borussia je ovim porazom gotovo osigurala nastup u 2. Bundesligi iduće sezone.

Hamburg je podsjetio na slaba izdanja s početka sezone remiziravši na svom terenu s "davljenikom" Mainzom 2:2. Gosti su trebali bodove koji im puno znače u borbi za ostanak i u dva navrata su bili u vodstvu, no nisu ga znali zadržati.

Poveli su u 11. minuti pogotkom nekadašnjeg igrača Werdera Mohammeda Zidana, no HSV do odlaska na odmor ipak dolazi do poravnanja i to u 23. minuti pogotkom Juana Pabla Sorina s 11 metara. U drugom dijelu gosti ponovno dolaze u vodstvo. Nakon katastrofalne reakcije obrane HSV-a od samog početka akcije, Fabian Gerber imao je lagan posao ugurati loptu u mrežu. HSV tada kreće na sve ili ništa tražeći barem poravnanje i dolazi do njega. U 83. minuti Jose Paolo Guerrero poravnava na 2:2 i donosi bod svojoj momčadi.

Ivica Olić igrao je do 82. minute, ponovno je bio iznimno borben, ali ne i konkretan.

Bundesliga, 30. kolo, 22.4.2007.:
HSV Hamburg - Mainz 2:2, Hannover 96 - Borrusia (M) 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!