Nogomet

Ranjeni Manchester na uzavreli Milan

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 23.04.2007.

Dok Sir Alex Ferguson u svlačionici ima pravu pravcatu bolnicu ozljeđenih igrača, Carlo Ancelotti na klupi Milana uživa u potpunoj spremi svojih igrača. Nakon nokauta Rome u četvrtfinalu, United se nada da bi mogao još jednog Talijana izbaciti iz daljnjeg natjecanja Lige prvaka...

Crvene vragove zadesila je prava epidemija ozljeda. U jednoj od utakmica sezone, Ferguson ne može računati na pola momčadi. Sigurno će mu najviše nedostajati obrambeni igrač i engleski reprezentativac Rio Ferdinand, a na odmet nisu niti izostanci Kierana Richardsona, Garyja Nevillea i Nemanje Vidića. I dok bi se netko mogao i osposobiti za uzvrat tjedan dana kasnije, u potpunosti je sigurno da United neće moći računati na Ferdinanda.

Koliko obrambenih problema ima Ferguson pokazuje i činjenica da je iz juniorske momčadi Manchestera pozvao mladog Craiga Catharta, ali kako to već biva kada te krene nesreća i taj mladi obrambeni igrač ozljedio se na posljednjem treningu i prema prvim informacijama na teren će tek za nekoliko mjeseci. Nakon što je preživio nekoliko obrambenih udaraca, Fergusona muče problemi i u napadu. Lijeva strana napada ovisiti će ponajviše o Ryanu Giggsu jer njegova zamjena Richardson je naravno pogađate - ozljeđen. Jocker sa klupe, južnokorejski reprezentativac Park Ji-Sung također nije na raspolaganju, a nastavak terapije pripisan je i francuskom reprezentativcu Louisu Sahi.

Dobra vijest je da se oporavio Patrice Evra, a postoji i mogućnost, ako ne od početka, da se na klupi barem pojavi Neville. Manchester, koji je prije dva tjedna ponizio Romu sa 7:1, u dvoboju protiv Milana najviše će očekivati od Portugalca Christiana Ronalda i veterana Giggsa ne bi li na spavanju uhvatili staru obranu Milana, koju predvodi 38-godišnji kapetan Paolo Maldini. Unatoč starosti svoje obrane, Ancelotti vjeruje da će mu upravo njihovo iskustvo pomoći da se dočepaju finala Lige prvaka.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

"Ovo su utakmice u kojemu odlučuje hrabrost i stabilnost momčadi, a upravo to Milan posjeduje. Na čelu momčadi je Maldini, a onda dolaze svi ostali igrači koji imaju i previše internacionalnog iskustva.", hrabri se Ancelotti uoči gostovanja Engleza. Milan je od 2003. godine jednom osvojio Ligu prvaka, jednom je završio kao drugi te je dvaput nastupio u polufinalima. Dvije sezone unatrag upravo su sa dva puta po 1:0 pobijedili svoje suparnike u ovogodišnjem polufinalu.

Nakon što su novinari spomenuli upravo ta dva dvoboja, Paolo Maldini mišljenja je da će ovaj put tako nešto biti teže ponoviti: "Manchester United je u posljednjih nekoliko godina postao prava momčad i sigurno su jači nego prije dvije sezone. Impresioniram sam njihovom lakoćom postizanja golova, a najviše ćemo morati pripaziti na Rooneyja i Ronalda. Mi se nikoga ne bojimo, ali respektiramo United. Ono što nas čini odličnom momčadi je naš mentalitet te želja za osvajanjem trofeja. Ono što mene osobno tjera naprijed je želja za finalom te uzvratnom utakmicom u Engleskoj pred odličnom atmosferom Old Trafforda.".

Alberto Gilardino odradio je suspenziju od tri žuta kartona i najvjerojatnije će preuzeti mjesto udarnog napadača. Jedina briga Ancelottija je brazilski golman Dida, koji još osjeća bol u ramenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!