Košarka

Lončar po običaju dobar, Dinamo MR iznenadio

Branimir Korać • subota, 28.04.2007.

Započelo je doigravanje u ruskom košarkaškom prvenstvu. U prvim utakmicama podbacio je tek Himki koji je poražen od Dinama MR dok je blizu iznenađenja bio i Lončarov Lokomotiv kod moskovskog Dinama...

Moskovski CSKA otvorio je doigravanje uvjerljivom pobjedom protiv Spartaka iz St. Petersburga 74:52. Messina u ovom dvoboju nije mogao računati na Torresa i Savrašenka, no to nije poremetilo planove prvog favorita za naslov koji je vrlo brzo riješio utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom CSKA 46:25 i svima je bilo jasno kako je susret riješen. Andersen sa 16 poena i Pašutin s 13 predvodili su CSKA dok je najbolji kod Spartaka bio Ndong s devet poena i 13 skokova.

Lokomotiv iz Rostova namučio je u Moskvi Dinamo koji je teško izborio pobjedu 67:57. Tek u samoj završnici Moskovljani su se uspjeli odvojiti zahvaljujući odličnoj igri Papadopoulosa i Bikova. Lokomotiv je u finišu susreta bio na minimalnih 55:53 i imao napad, međutim nije ga realizirao i tu je krenula serija domaćina. Papadopoulos je predvodio Dinamo sa 17 poena i 12 skokova dok je Bikov dodao 15 poena, a s druge strane standardno najbolji u redovima Lokomotiva bio je naš internacionalac Krešimir Lončar s 13 poena dok su Toporov i Bailey dodali po deset.

Laganu pobjedu ostvario je Unics koji je na svom parketu svladao Spartak Primorje 87:70. Zbog lakše ozljede utakmicu je propustio Darjuš Lavrinovič, no zato je njegov brat Kšištof dao veliki doprinos ubacivši 20 poena uz osam skokova. Saulis Štombergas dodao je 15 poena. Kod Spartaka Stanesku je bio najbolji s 21 poenom i šest skokova.

Da prve utakmice ne proteknu bez iznenađenja pobrinuo se Dinamo Moscow Region koji je u gostima svladao favorizirani Himki 88:77. Himki je podcijenio protivnika i to skupo platio izgubivši neočekivano i tako se doveo u tešku situaciju. Domaćin nije imao rješenja za razigranog Fedora Liholitova koji je ubacio 19 poena uz 11 skokova, a Gustas je dodao 17 poena. Kod domaćina najistaknutiji bili su McCarthy s 22 poena i Lampe s 12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!