Nogomet

Arminia izvukla Schalke

Branimir Korać • nedjelja, 29.04.2007.

Werder je u 31. kolu Bundeslige propustio veliku priliku preuzeti vrh ljestvice od Schalkea. U nedjeljnom dvoboju, nakon što je Schalke u prvom susretu kola kiksao u Bochumu, Werder je poražen na gostovanju kod Arminije u Bielefeldu...

Ono što se danas događalo u Nizozemskoj u posljednjem kolu, vrlo lako je moguće da će se događati i u Njemačkoj. Prvo je u petak Schalke kiksao i izgubio kod Bochuma da bi Stuttgart jučerašnjom pobjedom došao samo na bod Schalkeu. Danas je Werder trebao pobijediti u Bielefeldu i preuzeti vodstvo na ljestvici, no i on je poražen te je razmak između vodećeg Schalkea i trećeg Werdera ostao svega dva boda.

Arminia je povela nakon pola sata igre pogotkom Westermana i vodstvo držala sve do 59. minute. Brojni napadi Werdera isplatili su se i Klose iz gužve poravnava na 1:1. Werder igra potpuno otvoreno i to plaća neopreznom igrom u obrani i novim vodstvom domaćina. Svega dvije minute nakon što je Klose poravnao, Kamper vraća domaćinu prednost. Werder se ne predaje i Klose u 74. minuti ubacuje loptu pred gol, a Almeida poravnava na 2:2. I kada se očekivao treći pogodak gostiju, domaćin iz novog kontranapada dolazi do vodstva nakon slabe reakcije Reinkea golom Eiglera.

Energie Cottbus osigurao je ostanak u ligi pobjedom na svom travnjaku protiv Bayera 2:1. S Tomislavom Piplicom i Marijom Cvitanovićem u prvih 11 Energie je slavio golom Radua u sedmoj i autogolom Hagguija u 85. minuti. Pogodak za goste postigao je Kiessling u 44. minuti.

Bundesliga, 31. kolo:
Arminia - Werder 3:2, Energie Cottbus - Bayer 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!