Nogomet

"Najtužniji trenutak moje karijere"

Marin Vuković • srijeda, 02.05.2007.

Trener Chelseaja Jose Mourinho teško je podnio poraz nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Smatra da je Chelsea bio bolja momčad i zaslužio finale Lige prvaka. Trener Redsa Rafael Benitez otkrio je pak što se krije iza savršenog učinka s bijele točke...

Još je jednom Chelsea ostao na korak do finala Lige prvaka, još jednom na put im je stala momčad Liverpoola. Ako postoji jedna momčad protiv koje Mourinho ne voli gubiti i čijem treneru ne voli stisnuti ruku, onda je to momčad s Anfielda. Na njegovu žalost, lutrija izvođenja jedanaesteraca ovaj put je otišla na stranu Liverpoola.

Na tiskovnoj konferenciji prvo pitanje upućeno Portugalcu glasilo je: "Je li ovo najtužniji trenutak vaše karijere?. Nakon kratkog razmišljanja priznao je: "Mislim da jest. Polufinale Lige prvaka i poraz nakon jedanaesteraca. Ovo natjecanje svima je vrlo bitno. Već sam bio pobjednik Lige prvaka i vrlo sam tužan, pa mogu samo zamisliti kako je igračima, posebno kad znaju da su učinili sve što su mogli."

"Znam da su navijači Chelseaja sada razočarani, ali znam da u srcima i dalje podržavaju ovu fenomenalnu skupinu igrača, dodao je. Potvrdio je također da je, prema njegovom mišljenju, Chelsea bio bolja momčad, te zaslužio atensko finale. "Bili smo bolja momčad, čak i protiv ekipe koja igra samo Ligu prvaka. Pokušavali smo dobiti utakmicu, tijekom svih 90 minuta i produžetaka. Načinom igre pokazali smo da želimo pobijediti. Liverpool je imao tek jedan kratak period dobre igre tijekom prvog poluvremena i to je bilo to, bolja momčad bila je u plavim dresovima."

"Međutim, ovo što sada govorim bit će zaboravljeno za dan ili dva, za koju godinu nitko se neće sjećati da smo mi bili bolji i da smo prvu utakmicu trebali dobiti s dva ili tri pogotka razlike. Chelsea je bio bolja momčad večeras, pogotovo u produžecima. Moramo vjerovati da postoji sljedeća godina i sljedeća prilika, mislim da zaslužujemo igrati u finalu", dovršio je rezignirani Mourinho.

Mourinhov "kolega" na klupi Liverpoola smatra da su prevagu donijeli treninzi na kojima Liverpool tijekom cijele sezone vježba udarce s bijele točke. "Imali smo samopouzdanja tijekom izvođenja jedanaesteraca, jer tijekom sezone to radimo na treninzima, a Jose Reina uvijek dobro brani te udarce."

Benitez smatra da je Liverpool odlično počeo utakmicu, ali se kasnije morao braniti pod pritiskom gostiju. "Dobro smo počeli, ali smo u nastavku utakmice bili pod pritiskom. Imaju vrlo dobre napadače i bilo ih je teško zaustaviti", rekao je Španjolac.

"U drugom poluvremenu imali smo poteškoća, trebalo je sačuvati praznu mrežu do kraja, ali u ovakvim utakmicama sitni detalji odlučuju. Svaki igrač i navijač zaslužio je ovu pobjedu, mislim da je atmosfera bila nevjerojatna, rekao je Benitez, zahvalivši se navijačima čiju je podršku tražio uoči ove utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!